Huonosti hoidettu

torstaina, tammikuuta 19, 2012

Kynnet nimittäin. Olen jotenkin vain unohtanut niiden olemassa olon ja kauheuden, etten ole muistanut niille mitään tehdä, lakatkin ovat varmaan pari viikkoa vanhat. Eilen kuitenkin taas napsahti yhdestä kynnestä pala pois, että jo oli aikakin tehdä noille jotakin. Nyt kun kuvista katsoo, nii hyi miten kauheelta ne näyttikään.


En ymmärrä, miten kynteni ovatkaan menneet niin huonoon kuntoon, että napsahtelevat poikki kokonaan tai palasina, kuten peukalonkynnestä huomaa. Ja kynnet liuskottuu ihan hirveästi. Nyt pitäisikin pistää ostoslistalle kynttä vahvistavaa lakkaa. Mulla on tosi kovat kynnet ja ne tosiaan napsahtaa sit pahasti poikki. Ja osa kynsistä siis kasvanut ihan hyvin, mutta alkoivat sivuista niin pahasti liuskottumaan, että päätin ihan rankasti viilata kaikki lyhyiksi.


Ekaa kertaa pääsi kokeiluun tuo Hennesiltä tilaamani kynsienhoito paketti ja kynsinauhavoide tuntui kivalta. Tuo vaikuttaa ihan riittoisalta tavaralta ja teki ihanan pehmeän tuntuiseksi ihon. Kuitekin tykkään enemmän kynsinauhaöljystä, jota mulla on ollut joskus vuosia sitten. Eli senkin ostoa voisi miettiä. Jos tiedätte jotain hyviä tuotteita niin kertokaa ihmeessä.


Lopuksi pari kerrosta Mavalan Toulousea. Tämä on oikeasti vanhan roosan värinen, mutta valo vääristää sen kovin persikkaiseksi. Ihan kiva neutraali väri.  Mavala kuivuu tosi nopeesti, mutta raitoja jää inhottavasti. Olisi varmaan pitänyt laittaa kolmaskin kerros, mutten enää jaksanut siihen aikaan illasta aloittaa kolmatta kertaa ja muutenkin väsyneenä lakka meni vähän miten sattuu. Kyllä nää nyt muutaman päivän kelpaa.

kuvat: Janet

Tätä mieltä meillä oltiin lakkailusta :D Pitäis varmaan mieluummin leikkiä tai mennä ulos. Ja voi elämä kun on taas se aika, kun nartuilla on juoksuja. Poika itkee ja haluaa vaan päästä ulos. Tyttöjä, tyttöjä, ei tuolla pienessä päässä varmaan muuta liiku. Olen monesti halunnut teettää meidän poitsulla pentuja, mutten ole löytänyt sopivaa halukasta ehdokasta.

Tänä aamuna sain ihan kauhean sydärin. Tapahtuneen jälkeen kropasta lähti voimat kokonaan ja jos olis heti pitänyt nousta, ei jalat varmasti olis kantanut. Mähän ajelen siis joka päivä töihin melkein tunnin verran ja tänään ei se matka sujunutkaan ihan rauhallisesti. Melko loppuvaiheessa matkaa alkaa kuudenkympin rajoitus ja ihan normaalisti vaihdan kaistaa kääntyväksi seuraavasta risteyksestä oikealle, pamahtaa kolmion takaa Volkkarin Transporter pakettiauto suoraan eteen. Ei muuta kun jarruttamaan, mutta eihän tuolla lumimyrskyn ja -massan keskellä jarrut kunnolla toimi, eli kauheaa liukua ja törmäys on milleistä kiinni. Onneksi nopeiden refleksien ansiosta sain väistettyä (töötti toki pohjassa) ja hyvä etten osunut vasemmalla kaistalla olleeseen autoon. Pakettiautoa ajoi nuori poika silmät vissiin ihan sikkuralla, eikä välittänyt yhtään. Mullahan nousi automaattisesti tämä kansainvälinen käsimerkki ja olin valmis nousemaan autosta pois tilittämään pikkasen, muttei se tässä tapauksessa olisi onnistunut, isossa risteyksessä kauheasti autoja. Ketutuskäyrä nousi tappiin siinä vaiheessa, kun se väläytteli mulle valoja. Opettele poika ajamaan, ennen ku väläyttelet muille! Mut oli kuulkaas lähellä, ettei tää mamma ja Nissanin kippo olis ollu ihan rutussa. Se tuli meinaan vielä niin vauhdilla sieltä kolmion takaa. Tais mulla olla enkelit matkassa mukana.  Mut oikeesti, jokainen kuka tuossa kelissä ajaa, niin ajakaa varoen! Malttia liikenteeseen eikä kannata hötkyillä.

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. No hui! Onneksi ei käynyt mitenkään!

  Mulla on ihan samanlaiset kynnet, katkeaa tai lohkeaa palasia. Kasvaa kyllä, mutta esim. peukalon kynnet katkeaa heti (töissä). Siskoni laittaa geelikynsiä ja suositteli mulle kerran kestolakkausta. Ja siitä lähtien mulla sit onkin ollut aina kestolakkaus.

  Se pysyy 2-3 viikkoa ja tekee kynnestä vähän paksumman, niin ei katkeile. Eikä tee samanlaista tuhoa omalle kynnelle kuin geelikynnet... Blogissani onkin kuva tän hetkisistä kynsistä. Suosittelen! :)

  VastaaPoista
 2. Jannika: Sanos muuta! Olis tullu paha jälkeä ku olis osunu.
  Pitääkin kokeilla tuota kestolakkausta, enste on varmaa hyvä vaan löytää luotettava paikka. Olenkin kuullut, että geelaus voi tehdä omalle kynnelle huonoa, mutta olen kuullut myös, että se tekee hyvää. Tiiä sit ku ikänä en oo kokeillu. Kävinkin jo aiemmin ihastelemassa sun kynsiä :)
  Paljonko olet maksanut tuosta kestolakkauksesta? Kestääkö kuinka hyvin kulutusta?

  VastaaPoista
 3. Mäkään en ole taas uuden vuoden jälkeen jaksanut tehdä kynsille mitään. Vasemmassa kädessä on pitkät kauniit kynnet, mutta oikeasta kaikki puolta lyhyempiä. :P Pitäis muistaa ja jaksaa lakkailla niin eivät lohkeilisi ja katkeilisi niin helposti. Mulla on ihan sama juttu että kynnet on paksut ja vahvat, sitten kun pala lohkee niin lohkee kans kunnolla. :D
  P.S. Onneks sulle ei käynyt tuossa autorötäkässä kuinkaan! :)

  VastaaPoista
 4. Hui kamala ! Mun työkaverit kiros tänään kanssa nota työmatkoja kun toi lumipyry oli niin paha ja liikenne oli ihan sekaisin ja ruuhkautunut. Onneks ei käynyt kuinkaan tossa sun jutussa :)

  VastaaPoista
 5. Viivi: Eli säkin taidat olla oikee kätinen? Mulla meinaan kans vasemman käden kynnet oli paljon paremmassa kunnossa :D Totta, pitäis muistaa hoitaa, nii varmasti pysyisivät paremmassa kunnossa, mut jotenki aika menee vaan kaikkeen muuhun. Mut toisaalta, ei kyl olis kiva jos kynnet olis liian pehmeetkään.
  Ja onneks ei tosiaan käyny kuinkaan! :)

  VastaaPoista
 6. Milma: Jep, toi keli oli kyl tosi pirullinen. Onneks ei tosiaan sattunu mitään! Maltti on valttia näillä keleillä. Ja ihmiset menee aina ihan shokkiin liikenteessä ku keli yllättää. Pitää ottaa vaan varoen nii kyllä se siitä.

  VastaaPoista
 7. Onneksi ei sattunut mitään! Talvi on kyllä todella inhottavaa aikaa ajella huonossa säässä :/

  VastaaPoista
 8. Karoliina: No sanos muuta! Vaikka itse ajelee kuinka varovasti tahansa, löytyy näitä ritareita jotka törttöilee. On nää huonot kelit ihan pyllystä.

  VastaaPoista
 9. Kestolakkaus kestää hyvin kulutusta. Kolhin kynsiä töissä jatkuvasti ja kestolakkaus pysyy hyvänä 2 viikkoa. Saan sen ilmaiseksi, kun sisko tekee ;) Mutta käsittääkseni on halvempaa kuin geelikynnet. Kun kert menee vähemmän aikaakin niiden tekemiseen.

  VastaaPoista
 10. Jannika: No jos sisko tekee, nii ethän sä hinnoista tiiä ;) Mun pitääkin tutkia tuota meidän kosmetologin tarjontaa, että onko siellä. Vois käydä ainakin kerran kokeilee. Mua kiinnostaa meinaan se pysyvyys, ku hevostelussa tuppaa aina kynnet huonota.

  VastaaPoista