Helppo herkku

perjantaina, heinäkuuta 20, 2012

Ajelin eilen töiden jälkeen suoraan ruokakauppaan hakemaan täydennystä tyhjentyneeseen jääkaappiin. Tai pahiten sieltä hupenee aina maidot. Kukakohan niitä litkii niin hurjaa vauhtia, jos se en ole minä? ♥
Ihan ensimmäisenä he-vi osastolle tultaessa huomasin, että niitä isoja mansikkalaatikoita oli myynnissä ja niitä oli enää muutama kappale jäljellä. Sen jälkeen huomasin, et hitsi, nehän on tarjouksessa 17,50€. Pyörittelin laatikkoa etsiäkseni lajiketta, mutta eihän sitä lukenut siinä. Seuraavaksi etsimään myyjää, joka osaisi mua siinä avittaa. Itse kauppias lopulta tuli auttamaan ja kerroin, etten halua muuta kuin Polkaa, kun sehän on sitä makeinta lajiketta, joten kauppias käski maistamaan, kun ei itsekään ollut ihan satavarma. Tosi kiva mun mielestä. Nyt sain maistettua ja vaikkei lajike tullut vieläkään selväksi, niin mansikat olivat kuitenkin makeita. Laatikko kärryihin ja vesi kielellä kotiin :)

Äiti ihanainen tuli auttamaan perkamisessa ja maistelussa. Nyt ne sit odottavat enää pakastusta. Pakkohan niitä on kuitenkin vielä tuoreenakin syötävä. Pientä herkkuakin noista tuli jo väsättyä.


Tässä siis äääärimmäisen helpon ja nopean herkun ohje.

Valmis kakkupohja
Flora vaniljavaahto 1prk
Maitorahkaa 1prk
Mansikoita


Mä en tietenkään muistanut ottaa kuvaa siitä, kun levitin ihan ensimmäiseksi pohjan päälle tuoreista mansikoista muussattua hilloketta ja sen jälkeen tuon vaniljavaahto-rahkasekoituksen.


Lopuksi mansikat päälle ja katsot hirvittyneenä, että kohta täytteet hyppää yli. :D

kuvat: Janet

Oli kuulkaas hyvää ja vieläkin sitä on jääkaapissa odottelemassa. Mikäli näin kesäaikaan kaipaat nopeaa helppoa herkkua, niin tässä yksi. :)


Ja mikä ihaninta, perjantai! Viikonloppuna alan kyllä kovasti jo virittäytymään lomatunnelmaan. Ensi viikon kolme päivää sais luvan kulua vauhdilla ja sit loma sais tuntua äärimmäisen pitkältä. Ensimmäinen lomapäivä onkin jo suunniteltu ihan täyteen. Aamusta iltaan asti ollaan humputtelemassa äitin kanssa. Suunnitelmissa siis äiti-tytär päivä ja me suunnataan aamusta nokkamme Helsinkiin ja vietetään siellä koko päivä :) En mitenkään malta odottaa ensi torstaita siis. Ajateltiin mennä sinne minne jalat kuljettaa. Syödä jossain ihanassa paikassa, silloin kun huvittaa. Pysähtyä teelle ja pullalle. Koluta kauppoja hurjan monta ja ehkä jopa tuhlatakin hieman. Ennen kaikkea kuitenkin nauttia olostamme. Olisiko teillä jotain vinkkejä, mihin ehdottomasti kannattaisi mennä? Jotain huippuja kahviloita, ruokapaikkoja tai ohittamattomia pikkuputiikkeja? Iik, en malta odottaa :)

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Parasta on just se aika ennen lomaa, nauti :)

  VastaaPoista
 2. Mmm, näyttää ihanalta ♥
  Vähänkö se aika menee nopiaa, multakin eka lomaviikko kohta jo takana :/

  VastaaPoista
 3. Mun on tehnyt jo muutaman päivän ajan tollasta kakkua/piirakkaa mieli. Ajattelin, että tekisin pohjan itse, pitäis vaan ostaa uusi vuoka siihen tarkoitukseen. Meillä jäi joululta pari kermapurkkia joissa on vielä päiväystä ihan hyvin jäljellä ja pakkasessa on mansikoita.

  VastaaPoista