Herkku Nyytit

tiistaina, heinäkuuta 17, 2012

Koska olin todella hyvä bloggaaja ruoanlaiton lomassa, tottakai unohdin ottaa kuvat tekovaiheesta. No ette te ehkä ihan kauheasti jääneet mistään paitsi, kyllähän te tiedätte miltä sipulit ja perunat kokonaisena näyttää :D Mutta nyt on kyllä ihan pakko pikkasen kehaista itseäni ja taputtaa olalle hurjan herkullisista nyyteistä. Mulla oli ollut jo pidempään perunat jääkaapissa käyttämättöminä ja alkoivat hurjasti näytää siltä, että alkavat itämään, niin pakkohan niistä oli keksiä jotain ruokaa. Sunnuntaina oli taas vaihteeksi vuoro grilliruoan, mutta en todellakaan raaksinut ostaa kaupasta ylihinnoiteltuja uusia pottuja eikä oman pihankaan varret ole vielä kukkineet. Jotain lisuketta lihalle oli kuitenkin saatava ja mikäs sen kivempi, kuin helpot ja herkulliset nyytit.

Varaa siis näihin nyytteihin foliota, öljyä, mausteita, perunoita, sipulia, pekonia ja tuorejuustoa. Pilko ensin perunat melko ohuiksi viipaleiksi, pilko sipulit sopivan kokoisiksi paloiksi ja pekonit myös. Laita peruna- ja sipulipalat kulhoon, huljauta sinne öljyä sekä mausteita. Itse käytin ihan vaan peruna ja grillimaustetta. Sekoita öljy tasaisesti aineksiin ja sen jälkeen jaa sekoitus sopiviksi osiksi foliopaloihin. Pekonit ja tuorejuusto siihen päälle. Eikä muuta kuin nyytit suppuun ja grilliin.kuvat: Janet

Suosittelen pitämään noita grillissä mieluummin yliaikaa, että potut ovat varmasti kypsiä. Meillä oli sellaisen puoli tuntia. Vaatii tarpeeksi pitkän kypsymisajan, kun perunat tosiaan olivat raakoja. Mikäli haluat lyhyemmän paistoajan, voi potut valmiiksi vaikka hieman esikeittää mikrossa. Itse kuitenkin koin helpommaksi pitää vain kauemmin grillissä.

Meille ainakin tästä löytyi uusi herkku, jota varmasti tullaan näkemään grillissämme useasti. Suosittelen kokeilemaan ja makuvaihtoehtojahan tähän löytyy vaikka millä mitalla.

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Namskis, me tehdään näitä myös aina kesäisin ja vaikkei toi peruna olekaan mun ruokavalion kulmakiviä niin tällaisessa se menee kyllä helposti alas. Kasviksistakin kyllä syntyy ihanat nyytit suht samaan tapaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä niin helpostivarioitava sapuska, että nyytteihin passaa kyllä vaikka millanen sisus. Ens kerralla mukaan varmasti ujutan parikaa ja porkkanaakin :) Ihan vesi kielellä nytkin ajatus juoksee :D

   Poista
 2. Näyttää hyvältä - laitetaan resepti korvan taa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja maistuu :) Ei muuta ku varioimaan oma herkkunyytti :) ♥

   Poista
 3. Nam, kuulostaa hyvältä! Ja ihanan helppoa, ei mitään turhia kikkailuja. Mä oon joskus tehny vähä samantyylisiä nyyttejä lohesta -nam! Pitäskin taas joskus tehdä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä helppoudesta mäkin tässä tykkäsin, ei tartte turhia säätää. Ja lohesta, oo nam! Nyt mulla alkoi sit tehdä mieli sellasia :D

   Poista