Raju ukonilma

sunnuntaina, heinäkuuta 29, 2012

Eilen oli ihanan lämmin ja aurinkoinen päivä. Ja sehän enteilee auttamattomasti ukkosta. Olimme illalla käymässä jo nukkumaan, kun näin takapihalla välkkyvän. Jyrinä tuli todella perässä, eli kaukanahan tuo vielä oli. Ei muuta ku kamera kouraan ja kuvaamaan. Eikä mennyt kauaakaan, kun kilpailtiin Niksun kanssa, kumpi saa paremmat kuvat.



kuvat: Janet

Tässä parhaiten onnistuneet kuvat ja varmaan puolen tunnin verran kökittiin pihamaalla. Piti olla aika nopea reaktio, että kerkesi saada tallennettua kameralle. Lopulta vesisade yltyi niin kovaksi, että oli pakko siirtyä kesähuoneen puolelle katsomaan salamoita. Upeitahan ne oli. Väsy alkoi painaa ennen yhtä niin kovin ja ukkonenkin siirtyi kauemmas, niin oli aika lähteä untenmaille. Juuri kerkesin vaipua melko syvään uneen, kun havahduin ihan kamalaan paukkeeseen. Ukkonen oli tullut suoraan yllemme. Siinä vaiheessa ei enää todellakaan ollut mielessä mennä kuvailemaan, vaan mahdollisimman turvalliseen paikkaan kotona. Taivas välkkyi koko ajan valkoisena ja pauke oli ihan mieletön. Piti äkkiä käydä vetämässä kaikki töpselit irti seinästä ja meidän eteisessa sulakerasiakin paikkui. Vielä ikinä en ole ukkosta näin kovin pelännyt. Se oli suoraan yllä ja se ääni, hui! Enhän mä siinä vaiheessa enää saanut unestakaan kiinni vaan odotin niin pitkään, että se oli ohitse. Kyllä pelotti ja kovaa. Äiti kertoi, että ukkonen oli sytyttänyt monta tulipaloakin. Onneksi me säästyimme sellaisilta. Vielä ikinä ei ole näin päällä ollut. Kyllä sitä vaan on pakko kunnioittaa noita luonnonvoimia. Ja se määrä mitä vettäkin tuli, tuntui että ne jättipisasarat tulee katosta läpi. Ukkosta on kyllä ihan kivaa katsella kauempaa, turvallisen välimatkan päästä, mutta se ei todellakaan ole kivaa kun se on oikeasti päällä.

You Might Also Like

10 kommenttia

  1. upeita kuvia :)
    Minä kans yöllä heräsin siihen ku jyris ja välähteli koko ajan, ja vettä tuli kaatamalla :S Äkkii nykimään kaikki johot irti :D Vielä tänääkin on jyrissy, onneksi nyt jossain tuolla kauempana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3
      Meillä ei ole tänään kuulunut jyrinää, mutta kamalan painostava ilma. Kovasti veikkaan, että tänäänkin saattaa kyllä ukkonen tulla. Mites teillä muuten tytöt reagoi ukkoseen? Tare vaan haukkuu sille ja koettaa lohdutella mua nuolemalla :D Se ei pöljä pelkää yhtään :D

      Poista
  2. Ukkonen on kyllä upean näköistä, mutta muuten kamalaa..
    Eilen festareilta lähtiessä repesi taivas ja juostiin kaatosateessa salamointia karkuun. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :D Teillä oli hurja lopetus festareille. Mutta kamala se ukkonen kyllä on, pelottava!

      Poista
  3. Täällä oli myös tänään päivällä aivan järkyttävä ukkonen, hyvä etten tärissyt pelosta.. Meillä tippui seinäkellokin seinältä ja meni rikki kun ukkonen täristytti taloa... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kamala! Se on siis ollut ihan teidänkin talon yllä, hui! Onneksi kuitenkaan mitään muuta ei tapahtunut kuin kellon rikkoontuminen!

      Poista
  4. Huh, onneks ei tänne Savoon ihan yöllä vielä yltänyt tuo ukkonen, kun oltiin Kuopiorockissa ja vasta kolmen jälkeen kavereiden luona "turvassa" :) En pidä ollenkaan ukkosesta, varsinkaan yöaikaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten se ukkonen muuten yöaikaan onkin niin paljon pelottavampi? :O Jotenkin se hurja välkkyminen ehkä lisää sitä, kun ei sitä päivällä niin hyvi näe...? Tiiä häntä, mutta kamala se on!

      Poista
  5. Mä vihaan ukkosta ja mekin saatiin se niskaamme la-su yönä kaksi kertaa ja vielä eilen illalla ! Eilinen oli ihan pieni mutta ne edelliset....tärisi koko mökki :D eikä tullut sitten nukuttua silmäystäkään kun pelkäsin että se mökki lähtee lentoon, syttyy palamaan tai puu kaatuu päälle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, uni ei kyllä kauhean helposti sillä hetkellä enää tule, kun pelottaa niin vietävästi! Ja tosiaan, kun tulipalo vaara kuitenkin on olemassa. Mua inhotti vielä se, kun Niksu olis mielellään mennyt ulos katsomaan. Piti melkein kaksin käsin pitää kiinni, ettei karannut pihamaalle ;)

      Poista