Meikkisiveltimien pesu

torstaina, heinäkuuta 19, 2012

Minä, hirmuinen kosmetiikkahiiri, olen jättänyt siveltimeni vähän huonolle kohtelulle. Siveltimiä on tullut käytettyä armottomasti heti niiden ostamisen jälkeen, mutta niiden huoltaminen on jäänyt pyöreeseen nollaan. Hyi mua! Miten se onkaan niin, että se huolto-osio jääkin aina unholaan ja aina meikkauksen aloittaessa muistaa sen? Otin siis itseäni niskasta kiinni tiistai iltana ja pistin hippulat vinkumaan.

Mitä tarvitset? No mielellään vähemmän likaiset siveltimet kuin mulla ja Marseille-saippuaa. Se on tarpeeksi hellävaraista ja samalla huisin halpaa. Tuo iso mötkäle taisi maksaa...hmm... alle 3 euroa? En kuollaksenikaan muista, mutta halpaa joka tapauksessa. Ja ensimmäisen käyttökokemuksen jälkeen tuntuu myös riittävältä. Pakko tunnustaa, etten ole itsekään koskaan aiemmin käyttänyt tuota saippuaa, mutta ihana taitava Saara Sarvas kertoi sen olevan huippua tähän hommaan, niin eikös tämä tyttö löytynyt alta aikayksikön kaupan hyllyjen välistä tätä metsästämästä. Niin, ja ihan tiedoksi, tätä ei löytynyt sieltä saippuahyllystä vaan pyykinpesuainehyllystä. Oli varmaan kaupan työntekijöiden mielestä hauskaa katsoa, kun meikä kääntää jokaisen purkin ja purnukan etsien tuota ja viimein valaisivat mua sen sijainnilla. Tai siis niin, enhän mä kyllä tiedä onko se joka kaupassa sijoitettu pyykinpesuainehyllyyn... Kuitenkin. Ei siis muuta kun hommiin.Yöh, miten olenkaan jättänyt ne tuollaiseen kuntoon? No en mä kylläkään ole tuota skunkkisivellintä käyttänyt likaantumisen jälkeen enää naamalla, vaan kiltisti se odotteli pesuvuoroaan pussukassa. Sittemmin sormet hoitivat meikkivoiteen levittämisen. Oletteko muuten koskaan kokeilleet tuollaista skunkkia meikkivoiteen levittämiseen? Voin kertoa, että se on huippu! :)


Likainen sivellin siis huljautetaan vedessä ja pyöritellään saippuan päällä. Kun vaahtoa on saatu aikaiseksi, siirsin siveltimen vaahtoineen kämmenelleni ja jatkoin pyörittelyä. Toistin homman niin monta kertaa, että sivellin tuli puhtaaksi. Ja kun huuhtelette siveltimiä, älkää pitäkö sitä karvaosaa ylöspäin, ettei vesi pääse karvojen liimakohtaan. Se heikentää niiden kestoa ja näin ollen voi olla entiset siveltimet.


Mulla hommaan vierähti melkein tunti, mutta jos hoidat homman useammin ja vähemmän siveltimiä kerrallaan, niin eihän tuossa edes kauaa mene. Kun huollat siveltimet ja pidär niitä kunnossa, on sulla pitkäikaiset kaverit seurana :)


Ja kuivumaan siveltimet ehdottomasti tulee jättää lappeelleen, mielellään jopa hieman alaspäin, ettei se vesi tosiaan pääse sinne liimakohtaan. Jotkut ovat jopa kehitelleet maalarinteipistä siveltimet roikkumaan alaspäin, mutta mun mielestä homma kuitenkin hoituu ihan hyvin, kun pyyhkeen laittaa toisesta päästä hieman koholle, että siveltimet ovat hiukan alaviistoon. Näin siis varmistat, ettei vesi varmasti valu väärään suuntaan. Ja pyyhkeen päälle siis jätän kuivumaan ihan rauhassa. Pesun jälkeen koetin vielä asettaa siveltimet niin, että niiden muoto säilyisi oikeana. Tänä aamua kokeilin ja nyt tuntuvat aikas kuivilta. Tai pienimmät siveltimet kyllä kuivuivat nopeasti, mutta nuo paksut vaativat pidemmän ajan. Seuraavalla kerralla onkin sitten kiva aloittaa meikkaaminen, kun on puhtaat siveltimet odottamassa :)

kuvat: Janet

Piti vielä ottaa tekotaiteellinen kuva ;) Mä niin rakastan noita mun orkideoja. Nyt siinä on kauniit kukkaset taas :)

Mutta siis joo, miten te hoidatte siveltimiänne? Kuinka usein pesette ja miten pesette?

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Sama saippua mullakin käytössä :). Samalla saippualla saa hellävaraisesti pestyä esim villavaatteita, siksi se varmaan siellä pyykkäysaineiden joukossa on..
    Mutta ihan liian harvoin tulee siveltimet pestyä :S Pesutarpeen tosiaan tajuaa aina silloin kun on alkamassa meikkaamaan, joten "pesen vaikka illalla", just joo.

    VastaaPoista