Herkkuja

tiistaina, tammikuuta 24, 2012

Lauantaina remontin lomassa tein hyvää ruokaa. Mulla on tapana tehdä ruokaa kerralla iso satsi, ettei heti seuraavana päivänä tartte olla miettimässä uutta ruokaa. Ja mukavampihan se on, ettei mee joka päivä aikaa ruoan laittoon niin paljon. Vaikka toisaalta mä rakastan ruoanlaittoa, että voisin hyvinkin tehdä joka päivä. Tässä tulee kuitenkin kaksi herkku reseptiä.

MAKARONILAATIKKO


1 pss makaroneja
800 g jauhelihaa
2 kpl lihaliemikuutiota
grillimaustetta
jauhelihamaustetta
2 munaa
2 prk Créme Bonjour sipulinen
maitoa 


Keitä makruja vähän yliaikaa, että niistä tulee sopivan penhmeitä. Ruskista ja mausta jauhelija oman maun mukaan ja tee munamaitocrémebonjour-sekoitus. Tähän munamaidon määrän tekoon ei ole oikeaa mittaa, sillä ajan kanssa olen oppinut meidän vuoalle sopivan määrän.


Sit seikoita jauheliha ja makrut sekaisin, vuokaan munamaidon kanssa niin, että juuri ja juuri peittyy. Uuniin 200 astetta ja noin 1h.


Sen jälkeen herkuttelemaan salaatin kanssa. Mä tykkään laittaa ketsuppia, mutta miehen mielestä se pilaa tuon herkullisen maun. Tämä on yksi herkkuruoista meillä. Mies tykkää ainakin tosi paljon. :)



ÄISKÄN PANNARI

 

4 munaa
8 dl-1l maitoa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
n. 4 dl jauhoja

Vatkuloi ainekset sekaisin kulhossa ja anna vetäytyä hetken, semmonen 10 minuuttia.


Levitä leivinpaperin päälle pullasudilla pikkuinen määrä öljyä tasaisesti, ettei taikina jää siihen kiinni. Uuni 225 astetta ja ajallisesti ehkä puolisen tuntia. Sitten kun pinta on sopivan ruskea.


Ei kannata säikähtää, jos pannari koittaa työntyä ulos uunista. :D Kyllä mulla on ainakin vielä se suostunut pellillä pysymään ja kannattaa laittaa sit pikkasen vähemmän maitoa, ettei tule yli.

kuvat: Janet

Ja tosiaan, pullea pannari kyllä tulee laskeutumaan uunista päästyään. Tää on yks mun lemppari herkuista. Päälle hilloa (ja kermavaahtoa). Tää on mein äiskän ohje :)

Suosittelen kokeilemaan molempia reseptejä :)
Onko teillä joku ihana helppo herkku lapsuudesta, jota äitinne teki?


p.s. Tänään on erittäin väsynyt olo. Työmatka oli haastava, kun sai työllä ja tuskalla pidettyä silmät auki. Ulosanti on luokkaa erisurkea, joten tämmönen helppo postaus tälle päivälle :D Salille aioin kumminkin kömpiä töiden jälkeen.

You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Hyvännäköstä taas! Ja kauniita kuvia.
    Näitä en valitettavasti voi viljan takia kokeilla, mutta voin vain kuvitella miltä tuo pannari maistuu :D Ihanan kuohkea!

    Hyvää työpäivää!

    VastaaPoista
  2. Jannika: Kiitos ♥
    Voi harmi, oletko ihan vilja-allergikko? Mut hyvää tuo kyllä on :)

    Ja kiitos kovasti, samoin sulle mukavaa päivää! (vapaa tai työ) :)

    VastaaPoista
  3. Mmmmm pannaria :) Ehkäpä mä yritän bongata jostain karppipannarin ohjeen ja kokeilen sillä, tosin kyllähän mä aina välillä myös syön ihan noita normi herkkuja joten kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  4. Milma: Pannari on niiiin yummy! Mitäköhän siihen jauhon tilalle voiskaan laittaa, et olis karpimpi vaihtoehto..? hmmmm :) Mut suosittelen koklaa joskus tuotakin :)

    VastaaPoista
  5. Nam pannaria! On kyllä yks parhaista "arkiherkuista", ja ihanan helppo tehdä. Pitäisikin taas joskus herkutella, päälle masikkahilloa ja pehmentynyttä vaniljajätskiä :)

    VastaaPoista
  6. maisamiisa: Jep, tuohan onkin nimenomaan arkiherkku :D Sähän sen sanoit :) Vaniljajätski tosiaan sopii tuon kanssa tosi hyvin :)

    VastaaPoista
  7. Mantelijauhoa ainakin luulisin ja psylliumia :D Kyllä joku on jo ehtinyt moisen version kehittelemään mut mä kyllä vahvasti uskon et normipannaria parempaa ei ole. Varsinkin tää sun näyttää todella hyvältä :)

    VastaaPoista
  8. Milma: Nii noita kuitenkin käytetään karppauksessa. En oo niin kauheesti perehtynyt. :) Mut en kyllä usko et on normipannarin voittanutta. Äitin pannariohje on hyvä kyllä :)

    VastaaPoista