Kanttarellikastike ja kasvisgratiini

keskiviikkona, elokuuta 14, 2013

Mä olen ihan vain pikkasen ranttu sienien suhteen. Ihan kaikkia ei siis tule syötyä, mutta helposti uppoaa kastikkeessa tai pizzan päällä. Herkkusienet ja kanttarellit on niitä mun herkkuihin kuuluvia, mutta muita ei tule syötyä. Oikeastaan ihan siksikin, kun en niitä metsästä tunnista saati osaisi niitä valmistaa. Kanttarellikastikettakin tein ensimmäistä kertaa viime viikolla ja voi pojat, kielen vei mennessään. Ihan sata varmaksi voin sanoa, että kevyttä ruokaa se ei ollut, mutta niin nannaa, että sama se mikä dietti olisi. Joku ihanainen mulle vinkkasikin jo Instaan, että tästä vois laittaa ohjetta, joten pikasesti mun tavalla tehty kanttiskastike.

KANTTARELLIKASTIKE

1 l kanttarelleja
1 sipuli
1 prk kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Siivoa kanttarellit ja paloittele sopiviksia paloiksi. Paista sienistä neste pois ja kun nesteet ovat haihtuneen, lisää hienoksi silputtu sipuli joukkoon. Kuullota. Lisää joukkoon kerma ja mausta. Anna hautua ja lisää pihvin kaveriksi. Nauti!


Itsellä lautasella siis pari pottua, porsaan lehtipihvi, kastiketta ja kasvisgratiinia. Ei mikään kevyin ruoka, mutta sitäkin maistuvampi. Tein piristykseksi arjen alulle, saahan silloinkin herkutella, edes vähän? :) Ja vielä jos jotakuta kiinnostaa, niin gratiinin ohje.

KASVISGRATIINI

parsakaalia
kukkakaalia
porkkanaa yms.
Créme Bonjour, maku mikä hyvänsä
ruokakermaa
muna
suolaa

Ei sen kummempaa :) Helppoa ja maistuvaa. Kevyempänäkin versiona varmasti voi tehdä, mutta itse vasta harjoittelen. Toinen satsi ikinä.

Miten te syötte sieniä? Ja mitä sieniä menee? Ja miten te teette kasvisgratiinin?

You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Hemmetti kun toi mun sienikranttu mieheni ei syö noita herkkuja. Ei jotenkin viitsi itselle vain tehdä kastiketta. ...tosin kanttarellit on niin hyviä, ettei sille ehkä jäisikään mitn :D

    Mutta juu, kanttarellit ja herkkusienet on herkkua. Toki muutkin menee kyl.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä kurjaa, jos toiselle ei maita samat sapuskat. Meillä on kans kaaliruokien sama homma. Onneksi sit tehdään äidin kanssa kimppaan, että me niistä ihmesapuskoista tykkäävät saadaan sitten herkutella :D

      Mun pitäis varmaan kans uskaltautua maistelemaan muitakin sieniä :)

      Poista
  2. Mä rakastan kaikkia sieniä mutta on han noi kantterellit sieltä kärkipäästä. Samoin suppikset ja korvasienet, nam. Ja sieni kastike on kyllä ihan varmasti taivaassa keksitty juttu !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D kyllä hyvä kastike on varmasti siellä keksitty ;) Huono ei :D Mun pitäis kyllä uskaltautua maistamaan muitakin sieniä, mut oon pitäytynyt noissa helpoissa vaan :)

      Poista
  3. mums, voisiko uudet postaukset saada tilattua suoraan sähköpostiin, eli voisitko lisätä sivupalkkiin mahdollisuuden? En päässyt googlen kautta kirjautumaan lukijaksesi, mitähän kautta pääsisin?
    mama

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on lisätty sähköposti mahdollisuus :) Harmi, jos google kirjatuminen ei onneistu :(

      Poista