Uudet objektiivit

torstaina, syyskuuta 20, 2012

Ette muuten ikinä osaa arvata, mikä tauti mua on taas vaivannu?! Teillä ei varmaan ole pienintäkään aavistusta. Nii, tää kun on mulla niin kovin harvinainen. Saati ihan ku se nyt olis taas neljään viikkoon ollut poissakaan. Mutta niin se taas eilen jyräsi mut sänkyyn aikasemmin mitä normaalisti ja tuntui, että kuolema kuittaa. Joko arvasitte? Joo, migreenihän se. Mä pelkäsin ajaa eilen illalla kotiinkin, kun tuntui etten nähnyt tietä ollenkaan. Eikä tää vieläkään ole poissa. Piti jättää tallillekin menemättä. Sehän siitä olis puuttunut, kun olisin tullut kaaressa pollen selästä alas. Nyt onneksi on pikkasen helpompi olo ja jaksan jopa ajatella ehkä vähän mitä kirjoitan. Töissäkin olin ihan kuutamolla :D Mitäköhän kaikkia virheitä olen tehnyt? Kaipa tästäkin taas joskus selvitään.

Mä kävin taas moikkaamassa iskää tiistaina. Oltiin siis viimeksi nähty perjantaina PartyLite-pakettien takia ja sillon kyselin iskältä objektiiveista. Isi kun on sellanen valokuvailija, muistaakseni olen tämän kertonutkin, niin häneltä on aina hyvä kysellä vähän neuvoja. Kysyin monissakin blogeissa hehkutetusta 50mm 1.4f objektiivista, että jos ostaisin moisen itselleni, niin isi kielsi. Häneltä kuulemma löytyy 50mm 1.8f, joten hän antoi sen mulle omaksi <3 Ei kuulemma itsellään ollut käyttöä niin antoi mielellään mulle sen :) Ja jep, mä tykästyin siihen jo kahden kuvauskokeilun perusteella. Se on tosi kiva, vaikka kiinteä onkin. Samalla isi oli kuitenkin ottanut toisenkin objektiivin ja halusi antaa sen mulle kokeiluun, mikäli tykkäisin siitä. Se on 10-24mm 1.35f (jos nyt ihan oikein ymmärrän :D), eli laajakuva objektiivi näin helpommin sanottuna. Isi sanoi, mikäli tykästyn siihen, hän joko antaa tuon minulle synttärilahjaksi tai sitten ostaa uuden. Vielä on vähän hakusessa sillä kuvaaminen, mutta todella kiva sekin on.


Normaalisti siis kuvailen 18-55mm ja ylläoleva kuva uusista objektiiveista otettu sillä.Tässä 50mm otetut kuvat. Tykkään tuosta syvyydestä hurjasti, mitä sillä saa kuviin aikaseksi. Ja hei, nyt muistakaa, että täällä puhuu täys amatööri näitä kuvaus jutuista, että täältä voi tulla vaikka minkälaista siansaksaa :D Nämä vain omia mielipiteitä ja mitä näen :D

kuvat: Janet

Aika hauskasti tuolla laajakuvalla saa pinta-alaa kuvaan. Pitääkin päästä testaamaan tuota vähän enemmän, että pääsen siihen jyvälle. Mutta todella kivalta tuntuu sekin. Nyt ainoa, mihin todella haluaisin päästä, on Canonin valokuvausopetustunnille. Mä haluisin, et joku selittää mulle todella ymmärrettävästi kaiken aukoista, syvyyksistä ja ISO lukemista. Mä otan vain kuvia tällä pienellä ynmärrykselläni. Olisko teillä tietoa, missä tällaisia tunteja voisi olla?

Nyt mun on kuitenkin pakko taas hieman lepuuttaa silmiä ennen Salkkareita. Alkaa taas särkemään kovempaa. Mulla olis niin paljon kaikkea kuvattavaa teille, mut hei mihin toi valo karkaa? Alkaa tulla niin hämykuvia jo. Kaikki uudet ostokset esittelemättä ja niitä haluisin teille näyttää :)

You Might Also Like

13 kommenttia

 1. Mä en NIIN tajua mitään näistä kuvaussäädöistä, täällä kuvaillaan aina lähes poikkeuksetta automaatilla :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetäänkö yhessä kuvaustunnille? Canon vois ottaa pari amatööriä hoiviinsa ja kouluttaa meistä mahtavia kuvaajia ;) Sehän onnistuis varmasti tunnissa xD

   Poista
  2. Kyllä varmaan :D "Siis onko kamerassa muitakin toimintoja kuin zoomi :o ?"

   Poista
  3. Mä niin yhdyn joukkoon! :D Ostin itselleni kesällä Canonin Eos 1100D:n, mutta en tajua niistä asetuksista yms yhtään :D Kuvailen vaan automaatilla tai sitten niillä "automaatti-asetuksilla ("lähikuva") :D Mutta sen verran oon jyvälle päässy, että tarviisin semmosen putken, jolla saa pidemmänkin matkan päästä tarkkoja ja lähelle tsuuuumattuja kuvia, että voisi kuvailla parempia kuvia esim. autokisoista sieltä penkalta käsin :)

   Poista
  4. Hih, meitä siis menee muutama sinne oppitunnille ;D Onneksi kokeilemallakin oppii. Ei siis muuta Heidi, kun kamera kovaan kokeiluun ja katsot mikä asetus tekee mitäkin kuvalle. Näin mäkin olen oppinut jonkin verran ja netistä tietty olen etsinut juttuja niistä aukoista ja ISO arvoista. Tarttisin vaan jonkun vääntämään mulle niitä rautakistkosta :D

   Poista
 2. Kysäsepä suoraan Canonilta, olisko mahdollista? Mullekin kelpaisi moinen koulutus, mutten tiedä kannattaako ennen kuin saan ihan ikioman kameran. Toistaiseksi mulla on ollut Canonin järkkäreitä vain lainassa. Sekin tosin on tosi hyvä niin saa kokemusta järkkärillä kuvaamisesta ja ei ole sitten ihan "käsi" kun saa oman kätösiinsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voisikin tehdä, olen kuitenkin kuullut, että he järjestävät moisia koulutuksia. Toi on kyllä niin upeeta, että he antavata kameroita lainaan, että voi kokeilla ennen ostoa. Sä olet ilmeisesti tykästynyt siihen aika kovasti? Ei muuta ku oman ostoon ja yhessä koulutukseen ;D

   Poista
  2. Olen todellakin tykännyt! Vaikkei osaa kuvata, niin kyllä kuvanlaadussa huomaa parannusta heti kun on kunnon kamera. :)

   Poista
  3. Saman huomasin itsekin. Vaikkei kuvata osaa, niin kamera tekee huisin paljon ihan itsekseenkin ;D

   Poista
 3. Heip! Klikkauduin juuri lukijaksi. :) Blogisi vaikuttaa mukavalta. Rohkeesit vaan sitä manuaalia päälle, niin kyllä se siitä hiljalleen selkiintyy. Itsekin harjoittelen vasta myös kuvaamista, joten tuska on sama!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan mukaan nieinda! :) Kiva jos tykkäät ♥
   Joo, olen välillä kokeillut manuaalia, mutta voi herranjestas niitä lopputuloksia :D Ei ihan parasta antia :D Niinhän se kyllä on, että harjoittelemalla oppii. Tsemppiä hei sinnekin :)

   Poista
 4. Tänään kävin kaverin kanssa Porvoossa kuvailemassa ja kaveri samalla opasti kameran käytössä. Oli tosi kivaa ja opinkin jonkun verran. Hirveen paljon en manuaaliasetuksia oppinut vielä käyttämään, mutta jotain pientä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Tosi kiva juttu :) Mä kans mietin, et pitäis lähtee valokuvaaja isin matkaan, jos hää heittäis samalla vähän vikkejä :) Tai sit vaan sinne Canonin koulutkseen :D

   Poista