Viikko 28

keskiviikkona, heinäkuuta 20, 2016

Myöhäisillan moikkaus! Tai johan tää on alkuyö, kun kello käy kahtatoista. Mua ei nukuta vielä, kun olen tässä koneella katsellut videoita youtubesta. Niksu rakas joutui jo palaamaan takaisin sorvin ääreen viime viikolla ja nyt meni sitten ensimmäisiin yövuoroihin. Jännä juttu, kun toinen menee yöksi töihin. mun unet karkaa teille tietämättömille. Sitten kun Niksu on kotona alkaa mun haukottelu jo yhdeksän aikaan. Kai sitä on vaan niin turvallinen olo toisen läsnäollessa, että unikin tulee herkemmin silmään. Tällä hetkellä mieli on niin valpas ja jopa jännittynyt, että unesta ei taida olla tietoakaan. No, ehkä se nukkumatti taas nykäsee unihiekat silmiin, kun köllähdän tuohon sohvalle katsomaan telkkaria. Elukoiden viereen tottakai, sit on hyvä ja vähän turvallisempi olo :D


Mutta rakas loma, se on ollut todella ihana ja rentouttava. Viime viikolla me matkattiin Itä-Suomeen viemään mun Minttu-serkku takaisin kotiin ja tietysti samalla itse tekemään lomavierailua. Käytiin nauttimassa taas mun Heli-kummin superhyviä ruokia ja tietysti ihan vaan nauttimaan olosta ja Itä.Suomen ihanista maisemista. Siellä mun sielu lepää todella. Yksi maailman rakkaimmista paikoista ja ehdottomasti mun toinen koti. Ainut mikä mua jäi harmittamaan tältä reissulta on se, etten päässyt uimaan mun lempi paikkaan. Kelit eivät olleet kovin suotuisat juuri niinä päivinä kun olisi ehtinyt pulahtamaan. Ja kaiken huipuksi tietysti unohdin uikkarinkin kotiin. Onneksi ehdin vielä monta kertaa sinne pulahdella.


Mutta oli reissussa jotain muutakin kivaa. Me Niksun kanssa meinaan mentiin katsomaan kesäteatteria. Ensimmäistä kertaa ikinä! Pakkohan se oli, kun mun setä oli yksi päänäyttelijöistä. Oli muuten todella hyvä näytelmä, sai nauraa ja kuunnella kivaa laulantaa. Ainut mikä mua häiritsi, niin päänsärky tietysti. Se on ollut mun mukana taas monena päivänä. Todella monena. Aivan liian monena. Olen venytellyt ja mua on hieronut yksi sun toinen sukulainen, mutta nuppi se vaan pysyy jumissa. Piti kiittää kyllä takarivin paikkoja tuona päivänä juurikin pääkivun takia. Takaovi oli auki ja sieltä virtasi viileää ilmaa ja happea. Se auttoi mua kestämään koko näytelmän ajan. Pakko kyllä mennä joku toinen kesä uudestaankin, oli meinaan kiva kokemus! Ihmetyttää kyllä kovasti, miksi en ole aiemmin käynyt. Itsekin nuorena esiintynyt näytelmissä ja musikaaleissa, joten nautin todella tuollaisista virikkeistä :)


Parin yön jälkeen siirryttiinkin Savonlinnaan serkkujen luo. Harmillisesti heillä ei ollut lomaa samaan aikaan, niin me Niksun kanssa vietettiin päivä Savonlinnaa kierrellen. Vaikka rakkaiden serkkujen kanssa olisin mielelläni viettänyt aikaa enemmänkin, niin oli meillä kyllä kiva päivä kierrellessä. Me Niksun kanssa meinaan lähdettiin veneajelulle Savonlinnan ympäri. Tunnin verran liplatettiin laineilla ja Tare nuuskutteli ihan onneissaan järvi-ilmaa :D Ihan sattumoisin päädyttiin tuohobn veneeseen. Käveltiin satama-alueella ja pikku botski oli lähdössä viiden minuutin päästä laineille. Henkilökunta sitten tuli houkuttelemaan meitä kyytiin mukaan, koska koirakin oli erittäin tervetullut. Eipä me siinä ehditty edes ajatella, kun astuttiin jo laiturilta kyytiin. Ihanaa, miten koiratkin olivat tervetulleita kyytiin. Arvostan! Mentiin todella läheltä Olavin linnaa ja sovittiinkin, että ensi kesänä voitaisiin mennä tuokin linna tutkimaan sisältä päin.

Aika kuitenkin alkoi loppumaan ja yön jälkeen oli pakko lähteä kotia kohti. Niksun piti alkaa valmistautumaan töiden alkuun. Ihana ihanat kolme yötä meillä oli reissussa, vaikka reissuväsymyksen huomasikin sitten perjantaina. Mä vetäisin paritkin päikkärin Niksun rentoutuessa vieressä. Yksi tyhjä päivä ennen töiden alkua teki hänellekin terää.


Niksun tehdessä reippaana töitä lauantaina ja sunnuntaina, mä kiersin koiranäyttelyissä molempina päivinä. Oli kiva käydä katsomassa eri rotujen edustajia ja tietysti kävin innolla katsomassa kääpiöpinsereitä. Voi miten paljon pienempiä ne ovat meidän Tareen verrattuna. Melkein puolet pienempiä. Juttelin erään kasvattajan kanssa, niin näitä alkaa olla kahden erikokoisia. Näitä isompia ja rotevampia sekä pieniä sirpukoita. Olin todella hämmästynyt, kun yksikin narttu oli ennemmin ihan chihuahuan kokoinen. Mutta oli kiva käydä rapsuttelemassa karvakuonoja.

Sellainen oli siis kolmas lomaviikko. Saakohan tästä kirjoituksesta mitää selkoa, kun aivot tuntuu olevan ihan höttöä :D Yrittäkää lukea edes rivien välistä ;) Ihanaa keskiviikko yötä ♥

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Oi miten ihania kuvia! Näyttää ja kuulostaa onnistuneelta reissulta!

  https://jepesdf.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Ihanalta kuullostaa reissu teillä :)
  Mulla oma ensimmäinen lomaviikko on mennyt hieman penkin alle; tokihan sitä tunnollisena työntekijänä heti loman alkuun sairastuin :(

  VastaaPoista
 3. Meidän yksi kesäperinne on kesäteatteri. Emme muutoin käy kovin usein teatterissa, mutta kesäteatterissa on oma viehätyksensä. Varsinkin komediat kuuluu kesään.

  https://zazaspetals.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Mekin käytiin tuota näytelmää katsomassa. Kyllä oli hyvä, varsinkin Kalle voi pojat, että lauloi hyvin.
  Lapsetkin nautti ja näytelmästä puhuttiin vielä pitkään. Oikein ihanaa kesänjatkoa sinne teille.
  ~elle~

  VastaaPoista