Maistuva mureke

keskiviikkona, syyskuuta 12, 2012

Mureke on yksi bravuureistani ja yksi Niksun lempiruoista. Hän pyysi sitä taas ruoaksi, joten ei muuta kuin hommiin. Todella nopea ja helppo tehdä, kaiken lisäksi aikas maistuvaakin :)


MUREKE

800g jauhelihaa
2 munaa
1prk kermaviiliä
1,5pss ranskalaista sipulikeittoa
turaus ketsuppia ja sinappia


Itse rikon ensin munat ja sekoitan niitä hieman, sitten heitän jauhelihat ja kermaviilin. Sekoittelen näitä hetken, kunnes heitän mausteet joukkoon. Itsellä humpsahti eilen molemmat ranskalaiset sipulikeitot kokonaan joukkoon, pikkasen suolaisempaa entä tuolla puolellatoista. Hyvää silti. Eli suosittelen kokeilemaan mikä on omaan suuhun sopiva määrä.


Sitten soossi uunivuokaan ja taputtele siitä mieleisen muotoinen. Meillä mennään melko perinteisellä muodolla. Ja jos kastelen sormia hiukan, ei tuo soossi tartu käsiinkään.


Ei muuta kun uuniin 200 asteeseen ja 45min-1h riippuen uunin paistosta. Ja lopusta saatan itse välillä kääntää asteet 175.


kuvat: Janet

Sit nam nam ja herkuttelemaan. Todella helppo tehdä ja tämän vuoksi tätä meillä aika usein onkin. Arkena todella helppo, kun tekemisessä ei mene kauaa ja sen paistoajankin voi hyvin hyödyntää vaikka imuroimalla ja pyyhkimällä pölyjä, tehokasta ;) Ja tämä on kivasti muunneltavissa. Välillä saatan murekkeen sisälle laittaa fetajuustoa, herne-maissi-paprikaa, ananaksia tai mitä vaan kokee sinne sopivaksi. Lisukkeena meillä yleensä on perunaa jossain muodossa. Eilen oman maan pottuja vaikka parhain lisuke mun mielestä on muussi. Ja tällä samaisella ohjeella teen myös lihapullat, ei muuta kuin pyörittelee pikkupalleroita ja paistaa lyhyemmän aikaa. Yleensä on vaan helpompi lötkäyttää soossi uunivuokaan :D Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan :)

Mites te teette murekkeen? Käytättekö korppujauhoja ja maustatteko itse?

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Ai että, pitääkin tehä mureketta pitkästä aikaa, nam! Mä teen aina kalkkunan jauhelihasta ja usein laitan sisälle jotain, vaikka juustoa tai herkkusieniä. Ja maustan itse, tekis mieli kyllä joskus kokeilla tota sipulikeittoakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mureke onkin siitä niin kiva, että pystyy muokkaamaan aika lailla omaan makuun sopivaksi. Pitäiski joskun kokeilla just vaikka kalkkunan jauhelihaan :) Mä suosittelen ehdottomasti koklaamaan tuota sipulikeittoa. Se on mun mielestä ihan paras :)

      Poista
  2. Mureke olis kyllä hyvää! Miksiköhän sitä ei koskaan tule tehtyä.. Asiaan täytyy tehä muutos vaikka jo heti viikonloppuna. Meillä mureke tehää kans just tuohon sipulikeittoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi maisuli, teeppä ihmeessä! Niin herkkuruoasta kumminkin kyse ja vielä niin helppo :) Sipulikeitto on kyllä ihan ykkönen :)

      Poista