Remonttia - olohuoneen seinät

keskiviikkona, elokuuta 27, 2014

Kuten teille varmasti kävi jo selväksi, niin me tehtiin loman aikana remonttia jos jonninmoista. Lähinnä sellaisia pakollisia ja huomaamattomia, kuten välikatossa ilmastointiputkien uusimista ja koko ilmastointilaitteen uusiminen. Mutta kyllä täällä on maalitelatkin pikku hiljaa alkaneet heilua. Niksu on tehnyt nuo vaativammat hommat, kun minä amatöörinä vetelin telaa sinne ja tänne, jälki tietysti myös sen mukaista :D En tiennyt, että maalaaminen oli niin vaikeaa. Tai eihän se itse maalaaminen ole vaikeaa vaan se, että saa sen värin tasaiseksi. Ei kellään olis vinkkejä? Ja tosiaan, ekaa kertaa vasta maalasin. Niksu on yleensä meillä hoitanut kaikki remonttihommat - ei vissiin ole luottanut meikäläisen kädenjälkeen eikä ihme :D No ei vaan, hän on tahtonut itse tehdä ja mä ihan mielelläni olen antanut hoitaa. Nyt mulla vaan paloi käämi näihin kaikkiin upeisiin väreihin. Älkää ymmärtäkö väärin, mähän meinaan rakastan värejä, mutta kodin seinissä ja monessa eri sävyssä ei ole ihan meitin juttu. Maalia on ostettu nyt jo 30 litraa ja lisää pitää ostaa, vaikka eihän kaikkea ole kyllä ihan vielä käytetty.

Meillähän on kaikki olkkarin seinät vedetty kirkkaan keltaisella röpömaalilla. Ymmärtäisin tuon maalikombinaation, jos sitä olisi vain korostuksena yhdellä seinällä, mutta kun ihan kaikki. Ja röpömaalikin menee, jos nyt olisi edes valkoinen. Tilanne oli siis se, että me Niksun kanssa haluttiin saada osa seinistä tasaiseksi ja pähkäiltiin, että mikä on hyvä tapa tehdä se. Hitsaaminen ei tullut kuuloonkaan. Ensinnäkin se pölyn määrä ja toisekseen ei tiedetä miten maali olisi käyttääntynyt siinä. Helpoin tapa olisi siis peitto. Onneksi ollaan saatu vinkkejä ja neuvoja, joten ei nyt ihan tyhjän päälle lähdetty suunnittelemaan. Etsintään meni saneerauslevy, joka olisi mahdollisimman ohut. Lähes joka paikassa meille ehdotettiin 13mm levyä ja se on ilmeisesti se, jota käytetään ihan rakennusvaiheessa. Saatan puhua kyllä ihan puuta heinää, kun en ihan täysin varma ole. Mutta sitten jotenkin sattuman kaupalla löysin K-Raudan nettisivuilta (linkki vain helpottaakseni teitä jos tuote kiinnostaa), että niitä löytyy myös 6,5mm paksuina. Heti seuraavana päivänä lähdettiin siis hakemaan.


Nuo saneeraus-/kipsilevyt oli todella helppoja käsitellä. Ne kun eivät tietenkään olleet sopivan kokoisia seinään suoraan, piti niistä leikellä osa pois. Mattoveitsellä vaan kunnon viillot ja sillä sitten katkesi. Ruuveilla kiinni seinään ja lopulta tasoitusta. Kahden kipsilevyn väliin tarvitsee kyllä myös saumanauhaa, mutta harmillisesti unohdin siitä ottaa kuvan. Ja siis ihan ensikertalaisena tätä hommaa lähdettiin tekemään ja pakko sanoa, että oikein hyvin silti onnistui.Kiinnytys oli todellakin helppoa tai ainakin siltä se näytti, kun Niksu surautti poralla ruuvin alta aikayksikön kiinni. Ruuveilla vaan kiinni tarpeeksi monesta kohtaa, tietenkin miettien hieman tulevaisuutta mikäli seinälle aikoo kiinnittää jotain. Sen jälkeen tasoitetaan reijät ja lopulta hiotaan pinta tasaiseksi.Ja näin me saimme toivottua tasaista seinää olkkariin. Tämän jälkeen levyt pohjamaalattiin ja sitten värimaali päälle. Mitäs veikkaatte, mikä sävy noihin tuli? ;) Muut seinät ovat vielä keltaiset, mutta pian nekin muuttuvat. En malta odottaa enää, mutta hitsin työt tuli taas hidastuttamaan meidän remppaa ;D

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Hih, keltaista oli joo ehkä hieman liikaa... :D Hyvän ratkaisun keksitte kuitenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen saanut väriyliannostuksen meidän kotona. xD Onneksi ratkaisu löytyi :)

      Poista