Esittelyssä: Kesähuone/Terassi

keskiviikkona, heinäkuuta 13, 2011

Voi kun ilmat taas lämpiäisivät hieman enemmän, sillä olisi kiva taas päästä uimaan. Sain sunnuntaina vihdoin ja viimein rakkaanikin mukaan puljaamaan ja hänkin ilmeisesti sitten innostui siitä. Eli lomalla tiedossa varmasti (paree olis olla lämmintä ja aurinkoista!) ainakin uintia :) Meidän hauvakin tykkää uida, vaikkakin se tarvitsee houkuttimeksi kepin jonka hakea, ei siis osaa vain huvinvuoksi uida.
Vihdoin ja viimein olemme saaneet hieman laitettua tuota meidän kesähuonetta, vaikkakin on siinä vielä paljon tekemistäkin. Tai paremmin sanottuna, saatu hieman sisustettua. Vieläkään en ole siihen tyytyväinen, mutta ajattelin silti teille hieman avartaa, millaisesta kesähuoneesta on kysymys.

Ihanasti kukkii ruusut :)kuvat: Janet

Meillä on tavarat vähän sikinsokin eikä kaikki ole löytäneet vielä omaa paikkaansa ja osa tavaroista on edellisten asukkaitten jäljiltä. Vielä emme vain ole päättäneet otetaanko me ne pois vai mitä niille tehdään. Huone on nimenomaan kesähuone, sillä talvisin siellä ei vain tarkene olemaan. Kesäillat ovat mitä ihanimpia, sillä huone on juuri sopivan lämpöinen. Päivisin tuolla kyllä lämmöt pomppaa taivaisiin ja tunnelma on kuin saunassa. Seinällä olevat "hyllyt" (pelkät laudan pätkät) ovat entisen asukkaan perintönä meille ja ne tullaan vaihtamaan hienompiin, kunhan vain löydetään sopivat. Lattian hiominen ja öljyäminen jätettiin suosiolla ensi kesälle, sillä nytkin on niin paljon kaikkea mitä pitäisi tehdä. Ollaan kohta asuttu jo vuosi, eikä meillä edelleenkään ole kaikki seinät maalattuja ja listat puuttuu lähes koko asunnosta. Hiljaa hyvä tulee, vai miten se meni. Ei vain ole malttanut ihanilla keleillä tehdä mitään sisäremonttia. Vielä on tulossa lisää valaistusta tuohon baaripöydän ylle, jotta pimeinä iltoina siinä on mukavempi syödä ja vaikka pelailla. Pleksi-ikkunoiden tilalle laitetaan kunnon lasiset ja muutenkin muokataa niitä vähän paremmaksi. Liukuovi on oiva niin eipähän mene turhaa tilaa sitten tavalliselle ovelle. Edellinen asukas oli vain melkoinen "patentti-ukko" ja ollaan saatu ihmetellä hänen erilaisia viritelmiä koko ajan. Niitä löytyy vähän väliä lisää. Viimeksi löytyi meidän eteisen puulattiasta. Olen onnekas, kun oma mies osaa tehdä vaikka mitä juttuja ja hän tekee ne vielä niinkuin ammattilainen.  Olemme suunnitelleet tuohon kesähuoneen edustalle tekevämme oman pienen kasvimaan, tällä hetkellähän siinä rehottaa jos jonkinmoista kasvustoa ja siellä piilossa on luonnonkivilaattoja, joilla ei ole minkäänlaista virkaa. Oman maan porkkanat, perunat, sipulit, salaatit jne olis kyllä tosi kivat ja niitä varmaan sitten kylvetään ensi keväänä. Meillä on niin paljon suunnitelmia ja tekemistä asunnon kanssa, että lottovoitto tarvittaisi tähän väliin. Mutta kuten olen sanonut, hiljaa hyvä tulee ja mulla palaa jo hermot :D

Tämmönen on siis kokonaisuudessaan meidän kesähuone. Tämä tuo onneksi pientä lisä tilaa meidän muuten melko pieneen asuntoon. Kyllä se vielä on meille riittänyt, vaikka kyllähän sitä haaveissa olisi isompi talo. Kovasti olisi kyllä kiinnostanut lähteä asuntomessuille katsastamaan upeita taloja, mutta ei me taideta kuitenkaan niin pitkälle lähteä. Jos olis ollut ilmaisliput niin ehkä sitten oltaisi raaskittu siellä käydä :D

Mukavaa keskiviikon jatkoa :)

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Tosi kiva tuo teidän kesähuone, hyvän tehostevärin oot valinnu :) Tuollainen olisi kyllä kätevä, täällä edelleen odotellaan koska tuo terassi mahtaa valmistua :D

  Ja laitan tähän samaan nyt vaikka eri postauksessa olikin, että ihanaa kun otat siskosi koiran hoivaan, saa varmasti hyvän kodin teiltä. Täällä innolla odotellaan hauvan kuulumisia uudessa kodissa, ja kuvia tietysti :)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos :) :) :)
  On tuo kesähuone kyllä tosi kätevä, varsinkin sadepäivinä :D Ja kyllä itsekin olen ihan tyytyväinen väriin, pitää vain saada vielä koko huone kuntoon.

  Ja kiitos, kyllä ainakin meillä yritetään parhaamme mukaan pitää koiria :) Ja niin on teilläkin kyllä erittäin hyvä koti hauvoille :) Kuvia tulossa :)

  VastaaPoista