Maukas kasvissosekeitto

keskiviikkona, lokakuuta 22, 2014

Bataatti on mun mielestä ollut aina kovin pelottava kasvis. Monet ovat kehuneet sitä ja mä taas olen kiertänyt sen mahdollisimman kaukaa. Olin ihan sata varma, että se on niin vaativa kasvis, etten osaisi siitä tehdä mitään. Kuitenkin mielessäni siinsi himo kasvissosekeitosta ja eräällä kauppareissulla nappasin melko iso bataatin matkaan mukaan. Onhan se kieltämättä semikallis, mutta jatkossa sitä tullaan meillä syömään useammin. Miksi kukaan ei ollut kertonut mulle, että se on niin helppo aines? Sen kun kuori, joka sekin tapahtui nopeasti ja pilkkoi. Bataatti todellakin on tullut meille jäädäkseen.

Me äidin kanssa yritettiin muistella, että olenko mä koskaan aiemmin tehnyt kasvissosekeittoa. Omasta mielestäni tämä oli ensimmäinen kertani, mutta äidin mielestä toinen. Samapa tuo, ei mitenkään kovin usein tehty ruoka meillä. Ja tähänkin tulee muutos! Miten käsittämättömän hyvää keitto olikaan! Tässä siis meikän versio kasvissosekeitosta.


KASVISSOSEKEITTO

1 iso bataatti
2 sipulia
6-8 perunaa
5-7 porkkanaa
3 kasvisliemikuutiota
1 yksikyntinenvalkosipuli
vettä niin, että kasvikset peittyy
Arla Apetina tuorejuusto Valkosipuli&Yrtit
2,5dl kermaa
mustapippurijauhetta
valkosipulijauhetta

Helppoa kuin heinän teko. Kuori ja pilko kasvikset isoon kattilaan. Laita kasvisliemikuutiot joukkoon ja anna kiehua niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä. Kasvisten pehmennyttyä lisää joukkoon tuorejuusto, anna sulaa. Lopuksi kiehauta vielä kerma ja mausta. Sitten vain sauvasekoittimella koko komeus soossiksi.


Tarjoile siemenleivän ja raejuuston kera. Voin kertoa, vie kielen mennessään. Tuli testattua, syötin äidille ja Sirjalle, jotka tykästyivät kovin sekä Niksulle, joka ei edes välitä porkkanasta ja hyvin upposi. Eli tämä on varma keitto :)

Mitä muuta te laittaisitte kasvissosekeittoon? Tai mikä on teidän herkkuresepti?

You Might Also Like

12 kommenttia

  1. En tiedä mitä muuta laittaisin kun en ole tehnyt kasvissosekeittoa. Mutta hyvältä näyttää ja helpolta kuulostaa, voisipa kokeilla :) tykkään ruoasta ( :D ) ja herkkureseptejä on monia. Aika perusjuttuja kuitenkin teen, nyt kun saatiin perunoita niin niitä pitää syödä pois. Makkarakastiketta eilen ja lihapullia ajattelin tehdä huomenna. Silloin kun mies reissuaa ja olen yksin niin en oikeastaan jaksa laittaa ruokaa. Tai sitten teen jotain pariksi päiväksi vaikka kanaa ja wokkia. Suolaisista piirakoista pidän todella paljon mutta ne maistuvat liiankin hyvin niin harvoin niitä teen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todellakin kokeilemaan! Tää oli niin hyvää :)
      Mä kans tykkään ruoasta ihan liikaa :D Perusjuttuja silti täälläkin aina tehdään. Makaronilaatikko on mun bravuuri :D Ja nam, suolaisetpiirakat! Mäkin tykkään, mutta mies ei kamalasti, joten yksin sais vetää. Parempi siis olla tekemättä :D

      Poista
  2. Juu, vesi herahtaa kielelle pelkästä ajatuksesta,oli se vaa niin hyvää. Täällä äitiliini muistelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää siis tehdä toistamiseen ja herkutellaan mahat palloiksi :D

      Poista
  3. Bataattisosekeitto on meillä kans yks suosikki, muuten samat ainekset mutta kerman ja tuorejuuston tilalla purkki ranskankermaa, NAM. Toinen suosikki on kukkakaalisosekeitto, jonka ohje taitaa löytyä multa blogistakin. Viime viikolla kokeilin jo pitkään houkutellutta palsternakkaa (jota en tietääkseni ikinä ennen ole edes syöny :D ) sosekeitossa mutta se ei oikein napannut. Bataatista tulee tosi hyvää myös uunissa, ja yhdessä ravintolassa olen saanut ihan törkeen hyviä bataattiranuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai ranskankermaa, oh! Eipä olisi tullut mieleenkään. Kukkakaali, joo! Sitä pitääkin nyt sit seuraavaksi testata. Ehkä ensi vuonna, näin nopea kun olen ;D Muistaakseni mäkään en pidä palsternakan mausta.. :D
      Bataattiranuja olen myös suunnitellut tekeväni. Pakko testata, oli niin herkullisen makuinne :)

      Poista
  4. Namski :) Kasvissosekeitto on kyllä huippua. Nyt kun pääsit vauhtiin niin sitten vaan varioimaan :) Sosekeitot on siitä kivoa että niitä voi tuunailla miten vaan, ihan miten mieli tekee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, arvaa vaan uskallanko testata enää mitään muuta, kun tämä todettu toimivaksi :D Mä olen niin surkea testaamaan mitään uusia :D

      Poista
  5. Nams! Kasvissosekeitto on niiiiin hyvää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! Mutten olis uskonut, että omatekemäkin voi olla näin hyvää ;D

      Poista
  6. Meillä korvataan kerma ja tuorejuusto kaurasta valmistetulla ranskankermalla, jolloin keitosta saa täysin kasvisversion ^_^ Mutta nää on kyllä niin hyviä ja helppoja! Sopii just erinomaisesti lämmittämään kylmiä syysiltoja. Hyrr..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rimma murunen, sinusta kyllä pitäisi ottaa oppia. Arvostan kasvisruokailujasi. <3
      Kylmään ilmaan tää sopi kyllä niin täydellisesti :)

      Poista