Liikunnat vko 49 - liikkumattomuudesta

maanantaina, joulukuuta 08, 2014

Sängystä alkaa aamuisin nousemaan päivä päivältä pahempi rautakanki. Olen myös ollut viime aikoina paljon normaalia väsyneempi, enkä osaa sanoa mistä johtuu, vaikka nukun kunnolla. Niskat ovat taas juntturassa ja päätäkin on jomotellut aina silloin tällöin. Selkä vihlottelee myös melko inhasti. Ristiselkää vihloo istuessa.
Miten musta tuntuu, että näillä kaikilla vaivoilla on yksi ja sama selitys. 
LIIKKUMATTOMUUS.
Mulla on nyt tullut meinaan jo ihan laittoman pitkä tauko tähän liikuntaan ja nyt alan maksaa siitä inhottavalla tavalla. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, tässä sen näkee. Ensin sairastelujakso, pitkä kurkkukipu ja kuume pisti pakkolepoon. Sitten kun aloin tervehtymään, tuli kuvioihin uudenlainen kiirus ja lopulta motivaation katoaminen. Ei hyvä, ei siis todellakaan hyvä. Nyt mä olen itselleni ihan tajuttoman vihainen, että olen päästänyt tilanteen tähän jamaan. Ja arvatkaa vaan, miten paljon mua pelottaa se päivä, kun pääsen takaisin treenaamaan. Siinähänä ne paikat sit taas alkuun kipeytyy niin maan pirusti. Hyi, tyhmä minä!


Ruokailujen suhteen en kuitenkaan ole tehnyt ihan järkyttävän pahaa muutosta. Kotiruoalla mennään edelleen lähes joka päivä. Muutamia ravintolapäiviä on ollut, mutta silloinkin olen yrittänyt tehdä parempia valintoja annoksen suhteen. Tietysti on niitä huonojakin hetkiä. Salaatin kanssa mulla on aina talvisin joku ihme viha-rakkaussuhde enkä osaa syödä sitä, vaikka kuinka olisi hyvää. Mulla on tälläkin hetkellä jääkaapissa salaattiainekset, mutta en vain saa tehtyä sitä, koska...en tiedä. Ei vain maistu. Osaan odottaa tässä vaiheessa jo muutaman lisäkilon paluuta ja joulu, voi joulu. Mä en vain voi olla herkuttelematta. Tai voin, mutta oikeasti en halua. Joulu on kerran vuodessa vaan ja mä rakastan, siis todellakin rakastan jouluruokia! Teinkin siis vahvan päätöksen. Tammikuussa sitten alkaa rajumpi treenaaminen. Okei, uskon että te olette jo niin kyllästyneitä näihin mun - huomenna sitten - selityksiin, sillä niin olen minäkin. Mutta kuten teille kerroin jo aiemmin tavoitteista, on mun tavoite ensi kesässä. Mä en nyt ota ihan järkyttävää stressiä tästä, sillä stressaan tällä hetkellä ihan tarpeeksi töistä ja joulusta. Liikuntojen pariin palaan kyllä heti, kunhan yhtään aika antaa periksi. Nytkin olen joutunut ottamaan aikaa yöunistani ja sen kyllä huomaa. Silmäpussit, hellou!


Eli todellakin, tammikuussa sitten alkaa treenaus.
Miten teillä muilla jouluruokailut, tykkäättekö ja annatteko itsellenne luvan herkutella vai oletteko joulunakin kovin kurinalaisi?

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Hah! Toi alin kuva on ihan sika hyvä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin pitkälti kertoo omasta liikunnasta, siksi se olikin pakko ottaa :D

   Poista
 2. Mä en nykyään enää vedä napaa piukkaan jouluna, koska paha olo ei ole kovin rentouttava olotila. ;) Syön kaikkea vähän, ja hitaasti nauttien, ja närkin toki herkkuja pitkin päivää, mutta taas VÄHÄN kerrallaan, niin ähky ei pääse yllättämään. Tulevalle joululle on jo suunnitelma herkkujen suhteen: eli kun normisti on namipäivä kerran viikkoon, niin nyt jätän vaan joulua edeltävän ja sitä seuraavan viikon namipäivän väliin ja nautin sit jouluherkkuja 24-26. päivä hyvällä omatunnolla. :)

  Eli ei sen ihmeempiä, pienillä valinnoilla ja uhrauksilla onnistunee mainiosti. Ja treenistä yritän pitää kiinni sen pari kertaa viikkoon joulunkin aikaan, lienee salillakin hiljaisempaa, eli saa hikoilla rauhassa! :D Tsemppiä sinne, muru. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä naparuskaa olotilaa pitää kyllä välttää. Ei saa ahmia itseään ihan täyteen.
   Hyvin suunniteltu! Samaa voisin yrittää minäkin, joskin uusi vuosi on toinen poikkeus. Josko sitten tammikuussa äly tiukka tahti treeneihin ja syömiset tiukille :)

   Kiitos muru, olet paras ♥

   Poista
 3. Ehkä kannattaakin ottaa välillä vähän rennommin eikä nipottaa :) joulu on vaan kerran vuodessa! Et sinä siinä ehdi kiloja keräämään ja vaikka ehtisitkin, tammikuussa ne tippuu jos aloitat taas tiukemmin :) tsemppiä, älä stressaa! Kesään on hyvin aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos ihanast kommentista. Ehkä mä en turhaan ressaa vaan tammikuussa sitten himo treeni :)
   Pus, ole ihana ♥

   Poista