Sänky mietteitä

perjantaina, maaliskuuta 13, 2015

Kyllä viikonloppu tuntuu täällä tulevan aina tarpeeseen. Nytkin olen keskiviikosta asti kärsinyt ärsyttävästä pääkivusta. Torstaina tuo ketale herätti jo aamuyöstä ja tänään illalla alkoi taas kovempi särky. Olenkin siis ihan valmista kauraa sänkyyn. Tai josko sinne edes uskaltaa mennä. Olen hissuksiin alkanut pohtimaan, josko olkapää- sekä päänsäryt voisivat johtua meidän ikivanhoista patjoista. Mulla kädet puutuvat harvase yö ja niskat ovat taas niin juntturassa, että ihan hirvittää. Tyynyjä olen kokeillut nyt erilaisia, joten en usko siitä johtuvan. Jokin tässä yhtälössä nyt kuitenkin mättää ja pahasti. Epäilyt kohdistuvat vahvasti sänkyyn.

Meidän nykyinen metallinen sängynrunko on ostettu Ikeasta jo useampi vuosi sitten. Nykyään se natisee ja paukkaa ihan kamalasti, mutta ei ne ole ne äänet mitkä haittaa. Patjat taitaa olla jostain nakkisodan ajalta, joten kuntokin on sen mukainen. Tiedän, että patjoja olisi hyvä vaihtaa kymmenen vuoden välein, mutta me nyt ei oikeastaan olla edes ajateltu koko asiaa. Kunhan on ollut paikka missä nukkua. Nyt kun ikää alkaa tulla, alkaa kroppakin siitä kovasti muistuttelemaan. Ei enää kelpaakaan mikä tahansa alusta unille. Ollaan Niksun kanssa puhuttu, että kunhan saadaan remontoitua makuuhuone, on aika ostaa uusi sänky ja patjatkin. En vain tiedä jaksanko odottaa niin pitkään. Taidan siirtyä mieluummin lattialle.


Voi apua miten tuleekaan ikävä meidän vanhaa rivaria, josta yllä oleva kuva on otettu. Se kun oli kokonaan rempattu. Haaveilen siis vahvasti jo nykyisenkin makkarin remonttia ja olen pähkäillyt vähän jo sänkyasiaakin. Runko luultavasti ostetaan taas erikseen ja patjat sitten hommataan kunnolliset. Kyllä mä jenkkisänkyjäkin olen pohtinut, mutta toistaiseksi rungot tuntuvat omimmalta.

sängyt / ikea.fi


Haluaisin kovasti, että meidän sängyssä olisi pääty, erittäin mielellään vielä sellainen pehmoinen, mutta huoneen järjestelyä ajatellen se ei taida oikein sopia. Sänky olisi hyvä sijoittaa ikkunan eteen, jotta tilaa joskus tulevan vaatekaapiston kanssa riittäisi molemmille puolille. Sängynpääty ei siis mielellään saisi olla kovin korkea. Noissa Ikean Malm rungoissakin tuo pääty on kohtuu korkea ja epäilenkin, että sekin nousee liian korkealle ikkunan eteen. Brusalissa on matalampi, mutta onko sekään riittävän matala? Mielelläni pitäisin sängyn nykyisellä paikallaan, ettei tällaisia tarvitsisi pohtia, mutta tila ei taida antaa periksi. Meidän makuuhuonehan on kohtuu iso, mutta sellainen puikula, ettei sänky sovi kahteen muuhun päähän fiksusti.

Ja ne patjat. Ollaan vähän puhuttu, että kerralla satsattaisi sitten vähän parempiin. Josko unen laatu paranisi. Viime yönäkin muistan heränneeni ainakin seitsemän kertaa. Ei kovin hyvää unta. Ja oaikat tuntuu tosiaan yön jäljiltä kuin jyrällä olisi ajettu päältä. Tämäkin satsaus nyt vaan vaatisi pientä investointia, joten sitä lottovoittoa odotella. Mutta haluaisin kuulla teiltä vähän mielipiteitä tähän sänkyasiaan. Onko jenkki parempi kuin runo ja patjat? Mitä tehdä pääty-ikkuna asian kanssa? Onko jotain mitä suosittelisit?

Nyt mä taidan ottaa Catasta mallia ja lähden loikoilemaan sohvalle ja ehkä sänkyyn. Ihanaa alkanutta viikonloppua!


You Might Also Like

13 kommenttia

 1. Kyllä heräily monta kertaa yössä on merkki huonosta patjasta. Me satsasimme reilu vuosi sitten Unikulman patjoihin emmekä ole päivääkään katuneet ostosta. Herään monena aamuna ajatukseen, että olen herännyt samasta asennosta kuin olen nukahtanut, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Meillä oli ennen futon patjat ja heräsimme aina asentoa vaihtaessa. Uni on kyllä niin tärkeää, että nyt patjakaupoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se nyt taitaa vaan olla patjanvaihto meillä edessä. Eihän tästä tule mitään. Kiitos kommentistasi <3

   Poista
 2. Meillä on vähän sama homma patjojen kanssa ja vähän on suunniteltu että hankittaisiin uudet patjat ja Tempur-sijauspatja. Minä olen nyt puolitoista vuotta nukkunut tempur-tyynyllä enkä taatusti vaihtaisi pois! Niska- ja hartiasäryt on huomattavasti vähentyneet. Nuo patjat pitäisi vielä uusia, molemmat kun ollaan välilevyvaivaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, no teille varmasti hyvät patjat olisi tarpeen. Välilevyn kanssa ei ole leikkiminen.
   Ai onko sulla se semmoinen tempur, joka menee silleen tyhjäksi kun siihen pistää pään? En osaa selittää :D Mun mielestä mulla oli lukioaikana sellainen enkä yhtään oppinut nukkumaan sen kanssa.

   Poista
  2. http://fi.tempur.com/tyynyt/muotoillut-tyynyt/tempur-millenium-tyyny-TFI2002M.html?start=3&cgid=ergonomiset-tyynyt

   Mulla on tämmönen. Alkuun siinäkin tuli niskat kipeäski ja päähän alkoi särkeä, vähän aikaa meni että tottui siihen ja nyt en todellakaan enää vaihtaisi pois! Suosittelen kyllä kokeilmaan vielä :)

   Poista
 3. Sängynpääty on varmaan suht helppo tehä itsekin, siis kun kotoa löytyy käsistään näppärä kaveri ;) , niin sais ainakin sopivan korkuisen :) Ja helposti sais vaihtelua jos välillä ottaakin sen pois käytöstä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni maisumuru, sähän sen sanoit. Jos sopivan korkuista ei löydy, niin pistänpäs Niksun asialle :D Se varsin tykkää mun ideasta xD

   Poista
 4. Mulla vaikutti niska- ja päänsärkyihin todella paljon myös tyyny. Sen jälkeen kun vaihdoin Tempur Original tyynyyn niin aloin nukkumaan paljon paremmin. Nyt on taas ongelmia kun meilläkin on niin vanha tuo jenkkisänky, että uusi sänky tulisi enemmän kuin tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eriliaisia tyynyjä on tullut testattua. Mä kun olen vielä migreenivammainen, niin tyyny on tosi tärkeä. Ehkä munkin pitäisi tuota Tempuria sitten harkita. Mutta ehdottomasti patjat myös vaihtoon.

   Poista
 5. Me ostettiin juuri uusi sänky, ei edes viikkoa ole vielä ollut käytössä. Harmittaa, kun edellisen kanssa tuli vitkuteltua niin kauan, moni niskasärky on nimittäin tässä ajassa jo hävinnyt... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jukra. Nyt mä sit vasta himoitsenkin patjojen vaihtoa. On sillä sitten nähtävästi iso merkitys.

   Poista
 6. Voi minkä blogiaarteen täältä löysin! Lukijaksi jään :) Jos haluat niin käy kurkkaamassa omaa blogiani, puuhiani saa alkaa seuraamaan ja kommentit piristävät. www.amandanunelmia.blogspot.fi :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Amanda, kiitos ihanasta kommentista ja tervetuloa mukaan <3
   Pitääkin käydä kurkkimassa millaine blogi sinulla on. Ihanaa viikonlppua myös sinulle <3

   Poista