Kukkasia, kukkasia

torstaina, kesäkuuta 26, 2014

Okei, taidan olla vähän väsynyt. xD Sain tässä äsken niin makoista naurut, kun olin kirjoittanut tuon ostikon valmiiksi ja kävin muokkaamaan kuvia. Sitten näin mitä olinkaan kirjoittanut... Kukkasia, kakkasia xD Joo, muta todella väsyttää. Rankka viikko takana, mutta huomenna vietän taas etäpäivää ja alkaa onneksi viikonloppu. Sekin kyllä alkaa olla jo ihan täyteen buukattu. Kurvailtiin tänään Anne-ystäväni kanssa Järvepään Puisto Blueseihin kasomaan meininkiä ja huomenna olisi tarkoitus körötellä sinne myös Sirja-ystävän kanssa. Me oltiin viime vuonna kolmistaan, mutta tänä vuonna aikatauluongelmien takia mä käyn kahdesti molempien kanssa. Ja sitten parannetaankin maailmaa teekupposten äärellä illalla :) Ja maailman parantimasta jatketaankin sitten lauantaina veljen ja Skeitin tykönä. Ehkä sunnuntai meneekin sitten lorvaillessa. Tai salilla :) Ihanaa kun on taas kivaa tekemistä tiedossa <3

Mutta onkos täällä ketään kukkatietäjiä paikalla? Me ollaan nyt porukalla hämmästelty meidän pihamaalle nousseita kukkasia ja äiti on tainnut tunnistaa niitä parhaiten. Tai siis ainakin hän heittää niille tosi uskottavia nimiä, jos ei oikeasti tiedä ;) Mä taidan tunnistaa pari hassua ja muuten mä ihan vain ihailen. Eihän niillä nimillä nyt niin väliä ole, silmäniloahan noista on :)


Meidän etupihalla on puolikuun muotoinen kukkapenkki ja sieltä on keväästä saakka noussut jos jonkinmoista kukkasta. Narsissit ja tulppaanit ovat tietenkin jo nuukahtaneet, mutta nyt kukkapenkki vasta näyttääkin upealta. Se rönsyilee vaikka millaisia ihanuuksia.
Näitä puna-oranssisia upeuksia mä sanon liljoiksi. Niiltä ne ainakin näyttää. Todelisuudessa ei pienintäkään käryä, mikä tuo kukkapenkin korkein kukka oikein on.


Samalla nimellä kulkee tämä ylempää pienempi ja erilaisella varrella oleva keltainen kukka. Se on liljan näköinen. Joo, tunnistan kukat huikeen hyvin.


Tätä mä ehkä uskaltaisin väittää pelargoniaksi, nuppussa olevaksi tosin vielä. Olen nähnyt muissa blogeissa ja kovin samalta näyttää :D Kovasti odotan noiden aukeamista.
EDIT: Ja siis niin, pionihan tämä on ja tiesin sen. Aivopieru väsyneeltä :D


Sit on tällainen rönsyilevä pieni valkea kukkakasa. Olkoot vaikka valkolaisia :D


Sit on joku tällainen ufokukka. Tosi omituinen. Ei mitään tietoa.


Äiti sanoi näiden pitkän heinänomaisten kukkasten olevan iiriksiä. Kuulostaa kivalle, sopii mulle ;D Näitä meidän pihalta löytyy vaikka mistä kulmista.


Viimeisenä sitten vielä puska, joka on ehkä mielestäni pihamme kaunein. Alppiruusu, tän mäkin tiedän :)

Onko yhtään tuttuja kukkia teille? Saa valottaa, jos tietää :)

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Täällä toinen varsinainen viherpeukalo veikkaisi tuota nupullaan oleva kuitenkin pioniksi? :) Jäi häiritsemään kun en saa päähäni tuon ufokuvan nimeä, pitää kysyä äitiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pioniahan mä tosiaan tarkoitin. En tiedä mitä mä väsyneenä oikein ajattelin, en varmaan mitään on lähempänä todellisuutta :D Mutta mä voin rehellisesti sanoa, etten todella tiedä kukista juur mitään. Voikukan sentäs tunnistan ;D

   Poista
 2. Tuo mitä ajattelit pelargoniaksi, on pioni. Pelargoniaa kasvatellaan ruukussa useimmiten ja siirretään sisään viileään paikkaan talveksi. Sininen perenna on siperiankurjenmiekka eli iris ja ufokukkaa veikkaisin myös joksikin kurjenmiekaksi, samanmallinen kukka, vain eri värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun korjasit! Pioniahan mä kyllä tarkoitin, mutta joku aivopieru pääsi kirjoitushetkellä tapahtumaan :D Pelargoniankin kyllä tunnistan, niitäkin mulla on ollut.
   Oii, ihana saada vähän nimiä kukille. Siperiankurjenmiekka, onpa mahtava nimi :)

   Poista
 3. Mäkin meinasin täällä jo kiljaista että tuo mikään pelargonia ole, mutta olitki jo korjannut tuonne. Sen vähän mitä minäkään kukkia tunnen :D:D Tuo ufokukka on aikasen jänskä, olisi kiva saa oikea nimi selville jotta toivottavasti joku viherpeukalo on linjoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höhöö, tää pönttö ei ajattele kun kirjoittaa :D
   Mä kans haluaisin saada noille kukille nimiä, olis kiva tietää :) Ihania ne kyllä on :)

   Poista
 4. Voi Janet kuinka kauniita kukkakuvia!! Vielä joskus mullakin on piha, jonka istutan täyteen kaikkia ihanuuksia.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noora, sulla tulee varmasti vielä olemaan oma piha, jonne sit kans teet ihania kukkarykelmiä :)♥

   Poista
 5. Kukista tuli mieleen, että eilen sunnuntaina oli Avoimet puutarhat -tapahtuma eri puolilla Suomea. Olisi mielenkiintoista mennä katselemaan eri ihmisten puutarhoja. Täällä tuossa tapahtumassa oli mukana vain yksi puutarha. Osa on kai sellaisia puutarhoja/kukkakauppoja mistä voi käydä ostamassakin kukkia ja sitten osa on ihmisten omalla pihalla olevia puutarhoja (kotipuutarhoja).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Olisipas ollut kiva päästä katsomaan ja kyselemään vähän viisaammilta :D Kiva, että tuollaisia tapahtumia järjestetään. Pitäisi vielä osata etsiä tieto itsellekin asti :)

   Poista