Resepti : Helppo ja nopea aasialaistyylinen kana

torstaina, marraskuuta 12, 2015

*yhteistyössä Indiedaysin ja Santa Marian kanssa*

Meillä syödään melko paljon kanaruokia. Kanaruoat on kovin hyviä, varsinkin aasialaistyyliset. Harmi vaan, mä olen jämähtänyt yksiin ja samoihin resepteihin. En jaksa sen kummemmin miettiä arkisin, mitä ruokaa laittaa. Elämä on muutenkin sen verran hektistä ja kiireistä. Pidän siitä, että ruoka valmistuu nopeasti ja se on vaivaton tehdä.


Sainkin testiin uusia Santa Marian tuotteita ja lähdin innolla varioimaan helppoa reseptiä. Kuten sanoin, ruoan pitäisi valmistua nopeasti ja vaivatta. Mausta missään vaiheessa kuitenkaan tinkimättä. Muutenhan se olisi ihan sama vedellä vaikka märkiä rättejä, jos maulla ei olisi väliä.


Santa Marian mausteet ovat meillä muutenkin eniten käytettyjä, joten oli todella kiva päästä testaamaan näitä uusia Asian Spices mausteita. Omaan helppoon ja nopeaan reseptiin valitsin Paneng Red Curry mausteen, joka on hitusen tulinen.


Tulisuutta tasoittamaan mun suosikkia kookosmaitoa ja uutena makuelämyksenä myös riisinuudelit. Mikäli joskus on aikaa enemmänkin ruoanlaittoon, valitsen ehdottomasti tuoreen kasvikset, mutta kiirepäivinä useasti pannulle kaadan pakastekasvikset. Eipä nekään huono vaihtoehto ole, vaikkakin tuoreista irtoaa paljon herkullisempi maku. Näistä siis lähdin tekemään meille nopeaa ruokaa.

Kanaa Paneng Red Currylla ja kookoksella

  • riisinuudelia
  • 450g maustamatonta broileria
  • 500g kasviksia
  • maun mukaan Paneng Red Currya
  • maun mukaan soijaa
  • kookosmaito
Ensimmäisenä paista kanat pienessä määrässä öljyä. Mausta tässä vaiheessa kanaa hieman. Niiden ollessa valmiita, lisää kohmeiset kasvikset. Lopuksi laita sekaan kookosmaito.


Mausta siis makusi mukaan, miten tujusta tai suolaisesta ruoasta pidät. Paneng antoin todella hyvin makua, mutta minun kieleni vaati vähän soijaa mukaan. Mielestäni mausteet tulivat näin ollen vielä paremmin esille. Ja erittäin herkullinen tuo paneng red curry olikin! Sopivan tuitsakka ja kookos tasapainoitti sitä hyvin.


Riisinuudeli oli itselleni myös mukava uusi tuttavuus. Tämän jälkeen meillä on varmasti ennemin sitä kuin vehnänuudelia tarjolla. Nuudeli oli todella vaivaton ja nopea valmistaa. Meillä monesti syödään jasminriisillä tämäntyyliset kastikkeet, mutta tämä lunasti nopeutensa sekä makunsa takia ehdottomasti vakipaikan meidän kaapissa. Miksiköhän en ole testannut aiemmin?



Ei siis muuta kuin annokset kehiin ja ääntä kohti. On muuten herkullista!

You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Kiitti vinkistä! Riisinuudeleita ei ole tullut kokeiltua mutta ehkäpä nyt tarttuu joskus kaupasta mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ne oli paljon parempia kuin vehnä :)

      Poista
  2. Vaikuttaa niin herkulliselta vaikkakin vasta totuttelen kookoksen makuun kun en ole siitä erityisemmin välittänyt. Pakko testata joskus! :) -- Maisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, suosittelen todellakin kookosta. Se on terveellistä ja oikeasti maukasta. :)

      Poista
  3. Toi kookosmaito oli ehkä parasta maistamaani. Vedin loput paksut jämät suoraan purkista niinkuin kermavaahtona.. Ihan törkeän hyvää! Näin myös jostain, että kookosmaitoa vois vispata. Mun on pakko ostaa tota lisää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli muuten ihan törkeen hyvä maito joo! Pakko ostaa kyllä toistekin tuota ;)

      Poista