Kaunis keskiviikko

torstaina, toukokuuta 05, 2016

Me saatiin eilen vieraita kylään ja iltahan hujahti ihan kamalaa vauhtia. Niksun porukat tuli pikavisiitille yhdeksi yöksi ja tänä aamuna lähtivätkin jo jatkamaan matkaa seiskan korvilla. En siis mitenkään malttanut jättää hyvää seuraa ja tulla laittamaan kuvia, jotka olin kyllä jo suunnitellut eiliselle. No, nyt näin aurinkoiseen aamutuimaan ihan yhtä hyvä hetki hehkuttaa eilistä, kun tämäkin päivä näyttää jo nyt hyvin samalta. Mä olen meinaan tällä hetkellä ihan in lööv! Toi keli, siis aaahhhh! Mulla oli eilen t-paidassakin ihan järisyttävän kuuma, mittari kipusi jo yli 20 asteen. Ihan parasta, tätä onkin jo odotettu. Mun piti töiden jälkeen heti alkaa siivoamaan vähän paikkoja, mutta enhän mä mitenkään malttanut, kun keli oli niin super.



Hyvä keli tietää meillä yleensä sitä, että me asutaan puoliksi pihalla. Tare ja Catakin hinkuaa ulos heti, kun haistavat lämmön. Sisälläkin molemmat hakeutuu aina aurinkopaikoille, joten pihalle on päästävä heti hengailemaan, kun keli sallii. Niinhän tuo rakas Niksukin aina siirtyy pihalle, vähintään auto saa puhtaan pinnan, jos ei muuta tekemistä keksi. Tuo touhutoope kun ei malta paikallaan istua. Mä taas oon siinä oikein hyvä :D Mulle riittää vaan penkki ja aurinko. Tai pärjään mä ilman sitä penkkiäkin, mä loikoilen vaikka maassa.



Meillä alkaa jo puskea paljon ihania kukkasia pintaan. Vaikka edelliset asukkaat onkin muuten pitäneet tätä taloa vähän huonolla pidolla, niin kukat on kyllä valittu vimpan päälle. Niitä löytyy pihamaalta vaikka minkälaisia ja kauniisti on ajateltu niiden kasvuajatkin. Muutenhan täällä onkin kaikki sitten ihan rempallaan ja meidän pitäisi oikeasti tehdä vielä aika paljon isoja remontteja, että saadaan tää piha ja talo ihan oman mielen mukaiseksi. Ja siis kuntoon. Useat teistä varmasti tietävätkin meidän viime kesän urakan, sadevesijärjestelmän uusimisen. Nehän meillä oli ihan puutteelliset ja vanhanaikaiset, joten ne oli pakko pistää uusiksi. Talon alle pääsi koko ajan vettä liian isoja määriä ja nyt voidaan sen osalta huokaista helpotuksesta, että suurin osa valuu suoraan ojaan. Vaikka ehkä suurin ja rankin remontti voisi olla ohitse, ei ne silti täällä ole loppunut. Ehei! Päinvastoin. Aina löytyy lisää remonttikohteita ja jos tuntuu, että yks kaks muka loppuisi, niin kyllä tässä meidän puolen hehtaarin osittain metsärämeisessä pihassa riittää hommaa aina.



Onneksi eilinen meni ihan vain nauttiessa lämmöstä. seurasta ja ihanasta onnellisesta olosta. Remonttia jatketaan sitten heti, kun vaan ehditään. Mainitsinkin viime kesänä, että meidän piti tilata soraa sadevesijärjestelmän uusimiseen ja meillä kun ei ollut mitään tietoa paljonko sitä tarvitaan, otettiin sitten sen verran kun myyjä suositteli. Arvatkaa mitä....


Sitä on jäljellä edelleen ihan jäätävä määrä :D Onneksi Niksu on keksinyt sille muitakin käyttötarkoituksia, mutta sitä ennen pitää tehdä kaikenlaista, ennen kuin saadaan nuo kammottavat kasat maan tasalle. Eniten muka noissa kasoissa harmittaa se, että ne kuorman kaatajat kaatoi niin huolimattomasti, että mun kukkapenkki sai kipeetä :( Onneksi kukat ovat olleet sitkeitä ja puskeneet itsensä tuolta soran läpi.

En voi muuta kuin hehkuttaa tuota keliä! Mä veikkaan, että tänäänkin asutaan pihalla suurin osa päivästä :D

Ihanaa helatorstaita murut ♥

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Täällä idässä aamu ainakin alkoi melko pilvisenä, toivottavasti aurinkoakin nähtäisiin :)

    VastaaPoista
  2. Aurinkoista helatorstaita sinullekin Janet! :)

    VastaaPoista
  3. Meillä kanssa koko kesä ja syksy menee erinäisissä rempoissa :) Ilmat on nyt kyllä kertakaikkisen loistavat!!

    VastaaPoista
  4. Vitsit miten kaunis kissa tuo Cata! <3

    VastaaPoista