Movies

tiistaina, huhtikuuta 05, 2011

Eipä taas kestäny kauaa pääkipu poissa. Eilen illalla alkoi ja jatkuu edelleen. Aika bebusta sanoisinko. No kumminkin aamusta menin tallille, vaikken ratsastamaan kyennytkään. Pollet oli ihmeen hellyys tuulella ja niitä sitten harjailin ja rapsuttelin tarhassa. 2-vuotias shettis oli ihan hassu. Se "pussaili"(eli pistin turpansa mun naamaan) mua minkä kerkesi ja koitti rapsutella mua niinkuin poni kavereitaan, niin enköhän mä sitten saa siitä vähän mustelmia :D Mutta niin ihana tuo vekara on. Niitä saisi harjata koko ajan sillä talvikarva vaihtuu parhaillaan ja se lähtevän karvan määrä on uskomaton! Mutta oli pääkivusta huolimatta ihana aamupäivä ja sitä piristi entisestään H&M:n saapunut paketti. Illalla sitten kotiin sovittelemaan niitä :) Pitäkäähän peukkuja, että ovat sopivia.

Päivän aiheena on taas katsottuja elokuvia. Niitä onkin kertynyt jo ihan kivasti niin pistetäänhän tulemaan. Eli jos mun leffa höpöttelyt ei kiinnosta niin kannattee skipata tämä osa.

1. Mr. Nobody-Vuonna 2092 Nemo Nobodysta on maailman vanhimpana ihmisenä tullut nähtävyys. Koko maailma seuraa Nemoa, sillä hän on viimeinen ihminen, joka tulee kokemaan luonnollisen kuoleman. Hypnoosissa Nemo palaa kauas menneisyyteensä. Lapsena Nemon elämässä on kolme tyttöä, Anna, Jean ja Elise. Valinnoissaan empivä poika joutuu vanhempiensa eron hetkellä kirjaimellisesti elämän risteyskohtaan, jossa hänen elämänsä jakautuu kahtia. 16-vuotias Nemo rakastuu ensin Eliseen ja myöhemmin myös Jeaniin. Toinen Nemo ihastuu äitinsä rakastajan tyttäreen Annaan. Aikuistunut Nemo elää kolmea vaihtoehtoista elämää, joista yksikään ei tunnu täydeltä.

- Elokuva oli mielestäni melko sekava ja sitä sai oikeasti seurata, että pysyi kärryillä. Muuten todella mielenkiintoinen, koska olisihan se hassua jos itsekin saisit nähdä omasta elämästä kolme eri vaihtoehtoa elää. Ihan katsomisen arvoinen elokuva.

2. Buried-Autonkuljettaja Paul Conroy joutuu aavikolla yllätyshyökkäyksen uhriksi. Tilanteen äärimmäinen tukaluus paljastuu kuitenkin vasta Paulin tullessa tajuihinsa. Hänet on haudattu elävältä hallussaan vain sytytin, kännykkä ja hatarat muistikuvat tapahtuneesta. Paniikki ja kuolema kaivautuvat joka henkäisyllä lähemmäs Paulin yrittäessä paeta kynsin ja hampain omista hautajaisistaan. Katsojat haukkovat henkeään kun oudon tapauksen viimeinen naula lyödään arkkuun.

-Täällä oli taas kyynelkanavat auki elokuvan lopussa. Jäi todella murheellinen mieli elokuvan jälkeen ja koko elokuvan ajan oli jotenkin ihmeellinen olo, oli tarve neuvoa tyyppiä tekemään jotain, mutta höhlä minä..se on leffa. Elokuva oli siis kokonaan kuvattu haudassa, mutta siitä huolimatta se piti mielenkiinnon yllä.

3. Sisko tahtoisin jäädä-15-vuotias Emilia on perheensä vastuunkantaja joka pärjää aina, mutta silti hänestä tuntuu, että elämästä puuttuu jotain. Kesäloman viimeisenä viikonloppuna Emilia tapaa yöuinnilla Siirin, joka näyttää olevan kaikkea sitä, mitä Emilia tahtoisi olla: vapaa, rohkea ja itsenäinen. Tyttöjen intohimoinen ystävyys korvaa pian kaiken Emilian elämässä. Hän uskaltaa ensimmäistä kertaa unohtaa velvollisuutensa ja olla nuori. Räiskyvä elämänhalu kuitenkin karkaa käsistä ja pinnan alla Emilia alkaa epäröidä: millaiseksi hän on muuttumassa? Symbioottisesta ystävyys suhteesta on tulossa kahle. Onko Emilialla tarpeeksi rohkeutta irrottautua perheestä ja Siiristä tullakseen itse kokonaiseksi? Marja Pyykön ohjaama Sisko tahtoisin jäädä on elokuva nuoruuden tunteista, sen kauneudestaja kipeydestä maailmassa, jossa kasvaminen vaatii paljon virheitä ja vaikeita valintoja.

-Ei yhtään mun tyylinen elokuva. Muutenkaan en hirveästi välitä suomalaisista elokuvista, mutta katsottiin tämä serkkuni luona. Mua ärsytti toisen päänäyttelijä tytön rooli eikä muutenkaan juoni ollut mun makuhermoja hivelevä. Mutta serkkutyttöni piti tästä elokuvasta paljonkin. Eli katsokaa ja tehkää oma mielipide.

4. Salt-Evelyn Salt on luotettu ja rehellinen CIA-agentti, joka joutuu pakenemaan, kun venäläinen loikkari vakuuttaa esimiehille tämän olevan Yhdysvaltain presidentin murhaa suunnitteleva kaksoisagentti. Ajojahdin kiihtyessä Salt joutuu käyttämään kaikkia agenttina oppimiaan taitoja välttääkseen kiinnijäämisen. Samalla hän saa selville salaisuuden, joka voisi paljastuessaan muuttaa koko maailman historian. Angelina Jolie tähdittää tätä toiminnantäyteistä trilleriä, joka pitää sinut jännityksessä alusta loppuun.

-Taas kerran Venäjä tahtoo tuhota USA:n ja on ujuttanut agenttejaan maahan. Mä alan olla kyllästynyt tähän ainaiseen samaan meininkiin. Elokuvaa oli hehkutettu ihan liikaa ja katsomisen jälkeen oli todella pettynyt olo. Ei tämä ollut niin hyvä kuin oli sanottu ja saman tyylinen "Venäjä tuhoaa Jenkit"- juoni oikeasti kyllästyttää. Meidän mielestä tämä oli kerran katsottava pätkä.

5. Prinsessa-Prinsessa-elokuvan tarina pohjautuu tositapahtumiin. Sijaiskodista toiseen riepoteltu Anna Lappalainen päätyy mielisairaalahoitoon, ja pian selviää, että Lappalainen kärsii voimakkaasta harhasta. Hän kertoo olevansa Prinsessa, kuninkaallinen Buckinghamin palatsista. Prinsessan hovin muodostavat joukko potilastovereita. Hänen hallintoalueensa ulottuu aina Kellokosken kylään ja sen pankin johtajaan asti. Hoitohenkilökunta ei kuitenkaan pääse sovintoon siitä, onko Prinsessan harhan kanssa myötäeläminen parhaaksi Lappalaiselle. Lääkäri Grotenfelt kannattaa moderneja hoitomuotoja, ja uusi keksintö, lobotomia, tekee tuloaan myös Suomeen.

- Tämä tuli vuokrattua ihan vain äitiä varten, kun hän poti flunssaa ja oli toivonut tätä jopa omaksi. Suomileffat ei tosiaan ole se mun lemppari kasti, eikä tämäkään sitä muuttanut. Tykkäsin kyllä roolisuorituksista, mutta muuten tämä ei sen kummemmin mieltäni hetkauttanut, vaikka tositarinoihin perustuva onkin. Äitikin oli hieman pettynyt ja totesi vuokrauksen olleen parempi vaihtoehto kuin omaksi ostaminen. Kyllähän tätä katsoi.

6. Paranormal Activity 2-Tarina keskiluokkaisesta nuoresta parista joka häiriintyy yhä enemmän mahdollisesta pahasta, joka vaanii heidän uudessa kodissaan. Varsinkin silloin kun he nukkuvat. Tai yrittävät nukkua.

-Mulla oli jo valmiiksi ihan kauhun sekaiset tunteet ykkösen jäljiltä, mutta mun rakas mies oli sitä mieltä, että nyt katsotaan tämäkin. Kömmin siis kainaloon ja otin viltin valmiiksi vedettäväksi silmille eli oikeasti pelotti! Pakko sanoa, että ykkönen oli mielestä paljon pelottavampi, mutta kyllä tässäkin pelotti. Tässä ero ykköseen oli se, että tätä ei oltu kuvattu kokonaan käsikameralla vaan perhe oli murron takia asennuttanut kotiinsa valvontakamerat. Jos tykkäsit ykkösestä suosittelen katsomaan myös tämän. Tässä palataan aikaan ennen ykkösen tapahtumia ja elokuvat ovat ihan sidoksissa toisiinsa.

Lainatut tekstit Filmtown
Kuvat Google

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Mä katoin yks yö töissä tuon Saltin ja tykkäsin ihan hirmusti! :) En tosin ainakaan muistanut koskaan kuulleenikaan koko elokuvasta, joten mitään ennakko-odotuksia ei ollut, ehkä se siksi olikin parempi kuin odotin..

  VastaaPoista
 2. Onneksi makuja on monia, muutenhan jotkut leffat jäisi ilman katsojakuntaa. Kiva että sä tykkäsit :) Ootko kattonu noita paranormaleja? Mitäs oot niistä mieltä?

  VastaaPoista
 3. en oo nähny niitä, saattais jäädä kesken ;) No ei, pitää kyllä varmaan viel joku kerta vuokrata ja katsoa..

  VastaaPoista
 4. Katso ihmeessä ja kerro sit mitä olit mieltä :D Että pelottiko :D

  VastaaPoista