Projekti: Eteisen vaatekaappi

lauantaina, elokuuta 11, 2012

Me kyllästyttiin katselemaan epäsiistiä eteistä ja oikeastaan sitä sai aina hävetä vieraiden kylään tullessa. Ensimmäinen asia, kun asuntoon astuu sisälle ja se näyttää epäsiistiltä rojukasalta. Jotain oli siis asialle tehtävä. Meiltä siis löytyi vaatekaapin pohja jo valmiiksi muutettaessa, mutta paikallaan siinä oli vain ylimmät kaksi kaapinovea, jotka kuitenkin aivan kamalan näköiset. Pitkään pähkäilimme mitä asialle voisi tehdä, kunnes Ikeassa asioiessamme huomasimme halvalla myynissä kaappien ovia. Siitä se sitten lähti. Matka uudestaan Ikeaan ja homma alkuun.Ovi vaihtoehtoja oli monia ja hinnatkin vielä kohtuullisia. Nämä meidän valitsemat ovet maksoivat 43€/kpl ja lisäksi yhdelle ovelle neljä saranaa (valmis pussi) 10€. Näiden osalta siis homma olisi ollut melkoisen halpa, yhteensä 106€, kuitenkin meillä heti ensimmäinen mutka matkassa oli vaatekaapin koko oviin nähden. Yhden oven leveys on 50cm, kun taas vaatekaappi oli vain 98cm. Sataa ei saa tuohon mahtumaan vaikka kuin tunkisi eli jotain oli keksittävä, että ovet saataisi mahtumaan. Ja ei huolta, tämä kaikki oli kyllä suunniteltu jo ennen ovien ostamista, kuten eilisistä kuvista huomasi. Jos totta puhutaan, niin multahan olisi mennyt sormi suuhun ja homma jäänyt tekemättä, mutta onneksi Niksu on kekseliäs ja sai projektin jatkumaan.


Enkä tietenkään taas muistanut ottaa kuvaa lähtökohdasta, mutta onneksi olin kuvaillut kivasti näkyvää valoa uudesta ovesta. Eli tässä nyt näkyy edes hitusen, miltä eteinen on näyttänyt. Ihan oikeasta yläkulmasta näkyy ne ihanat, tai vain toinen niistä, kaapin ovet jotka olivat vain tuolla ihan ylhäällä, mutta muuten takit ja kengät koko ajan näkyvillä. Toiseksi mutkaksi myös matkalla tuli kuvassa näkyvät pistoke ja valokatkaisija. Ovi ei tulisi mahtumaan niiden kanssa samaan aikaan. Joko oveen olisi tehtävä kolosia tai olisi luovuttava katkaisijasta sekä pistokkeesta. Oveen en missään nimessä haluaisi tehdä mitään jälkiä, mutta en myöskään haluaisi luopua ainakaan valokatkaisijasta, pistokkeesta ehkä raaskin. Sitä on tässä parin vuoden asumisen aikana tullut muutenkin käytettyä niin vähän. Suostuin siis niiden poistamiseen, mutta Niksu onneksi keksi miten säilyttää kaipaamani katkaisijan. Se siirrettiin seinän toiselle puolelle, josta tosin en teille vielä ottanut kuvaa, sillä tuulikaapista tulossa oma postaus vielä.


Tämän pistokekatkaisija-ongelman kanssa samaan aikaan oli myös toinenkin mutka. Vaatekaapin seinä oli aivan liian lähellä seinää, ettei ovi olisi mahtunut saranoineen siihen, joten vaatekaapin sisälle oli tehtävä pieni lisäosa ovien sopimiseksi.


Lisäpalaksi laitettiin ihan vain tavallista peitelistaa, joka naulattiin naulapysyllä tiukasti vaatekaapin seinään kiinni. Näin oli pulma ratkaistu toiselta puolelta. Kuitenkin se pari senttiä kokonaisleveydestä oviin nähden puuttui. Pakko oli siis keksiä levennystä toiselle seinälle.


Niksu keksi, että levennetään toista puolta sen verran, että ostamme siihen uuden levyn tukemaan vanhaa ja samalla poistamme pienet palat vanhasta seinästä, että saranat tulevat sen pari tarvittavaa senttiä leveemmälle. Meidän Rautiasta löytyi valmiiksi valkoiseksi pinnoitettua lastulevyä juuri oikean kokoisena (275cm/57cm/2cm), joskin ylhäältä piti katkaista osa pois. Näin sekin ongelma ratkaistu. Minä olin kuitenkin hieman skeptinen, että onnistuuko koko homma, mutta onneksi toinen osaa hommansa :)


Sisäpuolella siis näkyy tuo sarana kolo. Niksu laittoi vaatekaapin seinän ja uuden lastulevyn väliin vielä tiivistemassaa/liimaa (mitälie, mistä mä noista niin ymmärrän) sekä ylhäältä että alhaalta listojen alle jäävään kohtaan naulapyssyllä tiuhaan nauloja. Varmasti lisäseinä olisi noilla pysynyt kunnolla kiinni, mutta Niksu ei tahdo yleensä jättää mitään yhtään epävarmaksi, joten hän ruuvasi vielä kaapin sisäpuolelta muutamalla ruuvilla seinän keskiosasta, kuitenkin niin, ettei toiselta puolelta tulisi mitään näkyviin.


Vaikka sisuksesta löytyykin pieniä ei niin siistejä kohtia, on mulle kokonaisuus ja ulkokuori paljon tärkeämpää. Ja se, että kaikki pysyy varmuudella kiinni ja on kunnolla tehty, entä niin että "no jätetää pari saranaa laittamatta ku ei mahu". Eihän me sitä sisusta niinkään katsella vaan tuota ulkokuorta. 

Kävin hakemassa meidän Jyskistä kaappiin kenkätelineen tänään, maksoi muuten vain 10€, että saataisi pikkasen lisäsäilytystilaa niillekin. Tällä hetkellä kaapin sisus näyttää siis tuolta. Koreista löytyy mun huivit, pipot ja käsineet. Vielä ylempää löytyisi moottoripyöräkypärämme ja muita tarvikkeita, mutta tuota ahdasta tilaa on vaikea kuvata, kun ei pääse kauempaa ottamaan kuvaa.

kuvat: Janet

Miksi me sitten lähdettiin rakentamaan vanhan kaapin päälle vaikka olisi ollut mahdollista tehdä tämä kokonaan uudesta kaapista lähtien? No, näin säästimme ainakin satasen verran rahaa, vaikka se ei tässä ollutkaan tärkein homma vaan se, kun meillä on lattia sekä katto laitettu jo, ettei niitä olisi enää pystynyt muuttamaan uuden pohjan mukaan. Helpompi oli siis lähteä rakentamaan vanhan päälle ja olen tähän erittäin tyytyväinen! Antaa niin erilaisen kuvan sisään astuessa ja miten ihanasti tuo uutta ilmettä tuohon pieneen tilaan. Mä olen ainakin ihan ihastunut tuohon. Ja niin taitaa olla äitikin. Hän on käynyt monta kertaa jo kurkkimassa tuota ja nyt haluaisi kovasti heillekin samanmoiset :D 

Vaikka projekti ei ollut helppo ja huomasin Niksun välillä tuskastelevan niin ruuvien kuin seinän ja katon vinouden kanssa, niin kaikki sujui kuitenkin paremmin kuin hyvin. Mutkina oli myös ruuvien huonoudet yms, mutta kaikista selvittiin ja nyt voidaankin ihailla upeita ovia :) Samalla tässä siis ollaan laitettu koko asuntoon kaikki listat (ääk miten viimeistellyn ilmeen ne antavatkaan <3) ja myös tuulikaappi koki uudistuksia uuden lämminvesivaraajan myötä. Tästäkin tulossa juttua. 

Voi mulla olis vaikka kuinka paljon teille juttuja kirjoitettavana, mutta koetan tässä samalla nauttia lomasta ja olla apulaisena remontoimisessa (vaikka aika pitkälti mä olen vain seurannut sivusta). Nyt taitaa pikkuhiljaa kuitenkin olla taas aika kömpiä tuonne sängyn puolelle vetämään unta kaaliin tai ainakin katselemaan telkkua. Palataan huomenna vaihteeks jollain muulla ku remontoimis asialla. 

Ihanaa lauantai iltaa <3

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Kaappi näyttää todella hyvältä ja hienosti käytitte kekseliäisyyttä! Meillä oltaisiin luovutettu jo siinä vaiheessa kun, pistorasian ja katskaisijan kanssa tuli ongelmia (ellei jo ennen tätä) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Onneksi ei tarvinnut itse tuota tehdä, sillä niin minäkin olisin luovuttanut jo alkuunsa. Onneksi toisella on kekseliäisyyttä molempien puolesta :)

   Poista
 2. Tulee kyllä niin eri näiköistä kun vaatteet yms on ovien takana piilossa! Kannatti vähän nähdä vaivaa, ehdottomasti :) Olen itsekin sillä kannalla että mikäli vanhaa vaan pystyy uusimaan niin aina ei tarvitse kokonaan uutta. Ja kauniit ovet valitsitte ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tulee, jotenkin siistimpää ja jopa valoisampaa :O Olen myös samaa mieltä, vaivannäkö tuotti ihanaa tulosta :) Ja kiitos ihana <3

   Poista
 3. Hyvältä näyttää ja hienosti keksitty :) Käy kuin valettu tuonne teidän eteiseen, ihan kun kuuluisi oikeastikin siihen :)

  VastaaPoista