Projekti: Olohuoneen seinä

keskiviikkona, elokuuta 15, 2012

Huhheijaa! Päivä on mennyt kovasti siivoillessa kaikkia remontin jälkeisiä sotkuja ja pölyjä. Pikkuhiljaa alkaa näyttää koti taas viihtyisältä tai jopa entistä viihtyisämmältä. Eilen illalla aloitimme olohuoneen päätyseinän tapetoinin kauhun sekaisin tuntein. Pohjatyöt olisi ehdottomasti pitänyt tehdä hurjasti paremmin, mutta edellinen asukas oli tehnyt edellisen tapetoinnin melkoisen huonosti, joten pinta jäi huonoksi myös meillä. Kuitenkin näyttää vihdoin paljon paremmalta kuin aiemmin, tai siis ainakin meistä.


Tästä siis lähdettiin liikkeelle. Päätyseinässä oli edellisten asukkaiden tapetti, jonka päälle meidän oli tarkoitus tehdä se upea tiiliseinä, mutta kyllästyimme totaalisesti katsomaan keskeneräistä seinää ja mietimme halvempia vaihtoehtoja tiilille. Meillä on muutenkin säästökohteina vessan sekä kylppärin totaalinen remontointi, joten jostain oli luovuttava. Tiiliseinä tulee sitten joskus sinne omakotitaloon, ellei kerkeä mieli muuttua ;) Tapetin pois repiminen ei ollut yhtenä vaihtoehdoista, sillä menetimme hermot eteisen seinän tapettien repimisessä. Tässä talossa kun seinät ovat kybrokkia? ja tapetti imaissut itsensä siihen niin tiukkaan, että sitä ei saa tasaisesti pois tai niin, ettei seinä vahingoittuisi. Me siis päätimme tehdä saman, mitä edellinen asukas oli tehnyt, eli pistää tapetin vanhan päälle. Tosin me tehtiin silti tapetille tasoitusta ennen kuin uusi laitettiin päälle.

Meillä oli aika pitkälti tiedossa minkälainen tapetti me haluttiin, se piti ainoastaan löytää kahdessa sävyssä, valkoisessa sekä tummassa. Tumma ei ollutkaan niin tumma kuin suunnittelimme, mutta kotona se näytti juuri hyvän väriseltä. Eli sama kuvio, tai tismalleen sama tapetti harmaana tulee sitten makkariin. Ja meillä kävi tuuri, kun sopiva tapetti löytyi melko halpana. Valkoinen oli 17€/rulla ja tumma (joka tulee näytille vasta makkarin remontin aikaan) 21€/rulla.


Tämä on siis hopeanhohtoinen valkoinen ja hohtaa upeasti valon osuessa siihen. Seinälle on suunniteltu laitettavaksi vielä pari juttua, mutta niistä juttua vasta kun homma on saatu kunnolla suunniteltua. Tässä nyt kuitenkin sitä lopputulosta.

juu, oikealta ylhäältä puuttuu pala lautaa, siihen on tulossa pala, kunhan löydetään moinen.


kuvat: Janet

Kuvat eivät kyllä anna oikeutta upealle tapeltille, mutta yritin kuvata sen hohtoa teillekin. Vihdoin olohuone on valmis, tai siis paria pikkujuttua lukuun ottamatta. Ollaanpa me oltu lomalla ahkeria :) Nyt tänne kehtaa pyytää ihmisiä enemmänkin kylään, kun ei ole niin keskeneräistä vaikka kuitenkin on :D

Mutta kertokaas, mitä mieltä olette valinnastamme? Hitti vai huti? :)

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Oikein onnistunut valinta - nätti on :) <3

  VastaaPoista
 2. Hitti! Ihana kuvio tapetissa. Jännä et vaikka värisävy pysy lähes samana vanhaan verrattuna niin silti ihan eri näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee :) Kiva kuulla <3 Samaa ollaan täälläkin ihmetelty. Tuli meinaan ihan erinäköistä, vaikka värimaailma pysyi ennallaan. Tuo hohto on kyllä mun mielestä niin ihana. Minkäs sitä harakka itselleen voi ;)

   Poista
 3. Hirmunen HITTI;) Tosi nätti, nyt äkkii makkarin kimppuun että nähään sekin tapetti:)
  -Skeit-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeeeee :) <3 No niin pitäis alkaa, mut nyt taitaa loppuloma mennä vaan ollessa. Huomenna on juhlapäivä ja viikonloppu menee muuten vaan vauhdilla (ehkä teillä kylässä? ;D) ja sit töihin :( Mä masentelen täällä jo ihan kybällä. Nii ja arvaa kuka kävi tänää kylässä? Isi. Viimeks kaks vuotta sit käyny meillä. Tuli kauheen haikee olo ku hää lähti :'(

   Poista
  2. Mikäs juhlapäivä???? Tuleeko yhteisiä vuosia täyteen??
   Kotona ollaan, huomenna herskan eka "neuvola" vaavi saa ekat rokotukset;)että teretulemast vaan. Jos la olis hyvä ilima niin rilli tulille?!? Ei se ukki oo meilläkään paljolti käyny joskus vuoden alussa mutta mukava että kävi, näkishän tuota usseemmin jos vois.... Tänään pitäs töitten jälkeen piipahtaa tuossa Sulan alueella näyttämässä auton ilmastointia serkulles J:lle ja huomenna ehkä Jumboon ruokailemaan illemmalla..... Täytyy vissiin jatkaa vähän vielä työntekoo:)
   Mut siis joo tulukee jos ennätättä
   -Skeit-

   Poista
  3. Jep, se ois se juhlapäivä :)
   Voi vaavi, hyvin se menee <3 Ja mie ilmottelen hyvissä ajoin, mikäli keretää tulla :) Ai J pitää vielä korjaamoo, en ees tienny. Kiva et hää pistää kuntoo :) Ai Jumboo, pitäkäähän kivaa. :)

   p.s. PartyLitellä on ihania talvijuttuja!

   Poista
 4. Hitti ehdottomasti! Samankaltaisesta minäkin haaveilen eteiseen.

  VastaaPoista
 5. On kyllä varsin kaunis tapetti! :)

  VastaaPoista