Maailman helpoin ja maistuvin makkarakastike

torstaina, lokakuuta 18, 2012

Eikö niin, että äitien tekemä ruoka on parasta? Tai niin on ainakin mun mielestä. Tämänkin huippuhyvän reseptin bongasin äidiltä, joskin itse olen iiiihan pikkasen muokannut sitä ja se pikkasen tarkoittaa vain yhtä lisämaustetta :D Tässä on yksi maailman helpoimmista ruoista, tai siis ainakin mun mielestä, ja tää on vielä hurjan hyvääkin! Just eilen tein tämän ja ihanaa kun kotona odottaa valmis ruoka :)


MAKKARAKASTIKE

1 pkt HK sininen makkara
sipuli
1-1,5 lihaliemikuutiota
2 prk ruokakermaa
ketsuppia
(mustapippuria)



Makunsa kullakin, mutta HK blö on ehdottomasti meikäläisen suuhun parhaimmalta maistuva makkara, siis näin ruoanlaitossa, grilliin kuuluu Camping. Olen tätä samaista reseptiä tietysti tehnyt myös ihan vaan nakeilla. Sama siis se minkä sinne laittaa, oman maun mukaan. :)



1. Pilko sipulit ja laita ne kuullottumaan kattilaan. Makkarat myös sopiviksi kuutioiksi.
2. Laita kuullotettujen sipulien joukkoon lihaliemikuutiot ja sen jälkeen makkarapalat. Ruskista hieman.
3. Laita joukkoon kerma. Anna kiehahtaa ja mausta ketsupilla ja pippurilla mieleiseksi.
4. Anna hautua n. 15min maut tasaisiksi.
5. Herkuttele!


Itse osaan heittää jo ketsuppia ja pippuria sopivassa määrin, mutta maistamalla löytää sen oman suosikki makunsa. Tää on niin helppo ja nopea ruoka, että tätä on meillä ehkä jopa liiankin usein ruokana :D Olis kiva löytää muitakin helppoja ruokia arkeen, ettei aina tulis turvauduttua niihin samoihin.

Tykkäättekö te makkarakastikkeesta? :)

You Might Also Like

12 kommenttia

  1. Tykätään! Meillä on kans aika usein nakkikastiketta, se kun on niin älyttömän helppoa ja nopeaa. Tosin yleensä meillä kastina on perus ruskeakastike, muuten samalla kaavalla mennää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa joskus ihan huvikses tätä. Mä tykkään tän helppoudesta niin paljon, kun mun mielestä se ruskeakastikkeen teko vie niin paljo aikaa :D Vaikka hyvää se on ehdottomasti niinkin :) Makkarakastike, nam ;D

      Poista
  2. Olisin lapsuudessa mielelläni elänyt pelkällä makkarakastikkeella. ;)
    En vain ole koskaan osannut sitä tehdä, joten kiitos näistä ohjeista! Kokeilen heti kun eksyn seuraavan kerran kauppaan. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma täällä :D Makkarakastike oli yks lemppariruoista. Nyt olenkin niin iloinen, et on noin helppo resepti millä tehdä sitä :) Kokeile ihmeessä ja kerro mitä tykkäsit :) Ole hyvä vaan :) Tulen tosi iloiseks, jos joku näistä resepteistäkin hyötyy ♥

      Poista
  3. Nakkikastike on hyvää mutta makkarakastike ei oikeen uppoa. Tai uppoaa jos se on jotain muuta kun Hk:n sinistä :D Se on niin jauhoinen makkara mun suuhun. Koskaan en kyllä kotona tee nakkikastikettakaan mutta kunnon jauhosaostuksella ja suolakurkuilla se on taivaallista nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih :D Makuja on monia :D Niksukaan ei tykkään HK sinisestä noin muuten, mut keitossa ja kastikkeessa kuulemma menettelee. On tainnu oppia vaan ku mä tykkään siitä. Onhan se jauhomakkara, mut mä en niistä lihaisista klönömakkaroista ees tykkää :D Oo, kyllä mullekin maistuis tuollanen suolakurkullinen :)

      Poista
  4. Voi nam! Pitääpä tehdä heti huomenna makkarakastiketta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, nam :) Herkutteluhetkiä vaan sinnekin ♥

      Poista
    2. Makkarakastikevärkit hommattu, kohta kokkaamaan ;)

      Poista
    3. Jee, nam nam :P Mäkin odottelen kotiin pääsyä, et pääsee syömään :D

      Poista