Ekat leimat ja lääkärissä

torstaina, marraskuuta 22, 2012

Koetin eilen illalla saada ajatuksia johonkin ihan muuhun kuin tämän päivän lääkäri käyntiin. Päätin siis kokeilla messuilta ostamiani leimausvehkeitä ja uutta kynsilakkaa. En viitsinyt lakata liian hyvin, sillä pelkäsin vähän lopputulosta. Eka kerta on kuitenkin niin kokeilua ja oivaltamista ja niinhän mulle kävi. Mulla on kuitenkin todella käyrät kynnet joka suuntaan, joten oli vähän hakusessa miten saisin leimattua kuvion koko kynnelle. Halusin aloittaa heti melkoisella haasteella, sillä joku pikku kukkanenhan olisi kyllä ollut melko helppo tuikkasta kynnelle. Päätin siis kokeilla koko kynnelle tulevaa leopardikuviota. Olen kyllä yllättynyt, että ensikertalaisena sain näinkin siedettävät kuviot aikaseksi.
En käyttänyt laisinkaan aluslakkaa, värilakkaakin laitoin vain yhden ohkaisen kerroksen ja sen kyllä huomasi heti kestävyydessä. Tai ei ehkä ollut ihan kaikkein fiksuinta aloittaa kesärenkaiden pesua juuri lakatuilla kynsillä ja mennä sen jälkeen vielä saunaan. Käytin siis ihanan Saaran lahjoittamaa L'oréalin pronssista lakkaa leopardikuvion alla, sillä ne tuntuivat hyvältä yhdistelmältä. Äitikin tänään kehui lakkaa ja samalla huomasi sen sopivan hurjan hyvin leopardihuivini kanssa. Kynsistä kyllä huomaa, että ne on amatöörin tekemät. Ensinnäkin, mun mielestä oli todella vaikeaa saada kuvio oikeaan kohtaan kynsille. Kuten näkee, niin kuvio alkaa pikkasen vasta kynnen kärjestä eikä kuvio mene tarpeeksi reunaan.


Olisinhan voinut toki jatkaa kuvion tekoa vaikka vapaalla kädellä siveltimellä, mutta päätin antaa näiden nyt olla tällaiset ja yrittää ensi kerralla edes pikkasen oppineempana saada parempaa jälkeä aikaiseksi. Ja niin, toisen todella tyhmän virheen tein ehkä siinä, että laitoin pikakuivattajan joko liian aikaisin tai liian myöhään, kun lakka pikkasen levähti.


Kurjasti siis kuviot osasta kynsistä levisi. Leimauskiekon paketissa kyllä luki, että päälilakka pitäisi levittää mahdollisimman nopeasti, mutta mun mielestä kuvion pitäisi saada hetken kuivahtaa ennen sen laittoa. Tätä pitäis ihan testata, että kumpi tapa on oikea. Olisko teillä kokemusta tai vinkkejä? Tällaiset lakat siis tällä hetkellä. Mitäs olette mieltä? :)

Mä olen vielä vähän mietteliäällä päällä sen lääkärireissun takia. Jotenkin mulla on helpottunut olo, mutta toistaalta taas tuntuu jotenkin niin turhauttavalta. Neurologin perus testien (silmät kiinni sormella kosketus nenänpäähän yms.) perusteella mä olen ihan kunnossa, mikään ei siis viittaa siihen, että mulla olis jotain vakavampaa sairautta. Lääkäri edelleen epäilee, että mulla on vain pitkittynyt migreeni ja kallonpohjan syvät lihakset totaalisen jumissa. Silmän pohjista ei löytynyt mitään mikä painetta sinnekin aiheuttaa. Hoidoksi ei tällä hetkellä määrätty oikeastaan mitään. Varovasti voi hieroa, mutta ehdottomasti varoen ettei hieronnalla vaan lisää migreeniä. Jotenkin osasin odottaakin tätä. Toisaalta olen siis helpottunut, mutta toistaalta jäi jotenkin tyhjä olo. Kuitenkin tämä neurologi vihdoin määräsi mulle pään magneettikuvat, ihan vain varmistukseksi, ettei päästä tosiaan löydy mitään. Mitään hän ei kuitenkaan siis epäillyt. Kolmen viikon sisälle lupasivat magneettikuviin pääsyn ja sen jälkeen katsotaan miten jatketaan. Triptyliä (migreenin estolääke) tämäkin lääkäri suositteli. Joko mä nyt sit otan ja kokeilen tuota lääkettä tai sit vaan yksinkertaisesti kärsin. Tällä hetkellä siis ei voi vieläkään muuta periaatteessa kuin odottaa  Mä päätin nyt sen, että kun magneettikuvat on otettu mä menen salille vaikka mun pää oikeasti räjähtäis. Itseinho on oikeasti varmaan tapissaan, en tiedä voiko tämän enempää omakuva öklöttää. Tai kyllä varmaan voi, mutta tää olotila on saanut pientä masennusta aikaseksi ja sen jo valmiiksi olemattoman itsetunnon katoamaan kokonaan. No joh, ei auta itku, positiivisuutta kehiin ja pyörät pyörimään sit kun kaikki testit on tehty. Eihän tähän mun olemukseen voi vaikuttaa muut kuin minä. Kohta mä otan niin härkää sarvista ja raahaan salille mukaan myös tuon ukko kullan ja äiteenkin. Kohta tsempataan toinen toisiamme :)

Anteeksi taas märmätys ja avautuminen, mutta tää kummasti aina vaan helpottaa :) Nyt pitää sit vaan olla onnellinen siitä, ettei tää ilmeisesti ole mitään "sen vakavampaa". Kyllä tähän olotilaan käytiin tänään jo pikkasen hakemassa terapiaa. Tästä terapiasta sitten toisessa postauksessa, mutta voi kertoa, että löysin täydelliset talvi piip....... ;D

You Might Also Like

23 kommenttia

 1. Voi miten hienea kuulla että mitään vakavaa ei löytynyt <3

  Minulle lääkäri määräsi ainakin fysioterapiakäyntejä, kun valitin jatkuvaa päänsärkyäni ja hän tuli siihen tulokseen että minulla oli niskat niin jumissa että se aiheutti päänsärkyä. Kävin 5 kertaa fysioterapeutilla ja hän käsitteli myös noita kallonpohjan lihaksia. Ekan käynnin jälkeen iski aivan tolkuton kipu ja osasinkin seuraavalla kerralla jo pyytää varovaisempaa käsittelyä noille kallonpohjan lihaksille. Sen jälkeen niitä käsiteltiin varovasti ja pääkiput katosivat. Voisiko sinulle olla apua fysioterapiasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli lääkärin kanssa puhetta siitä, että fysioterapiakin olisi yksi vaihtoehto. Se vaan tulis mulle kalliiksi, kun menis kaikki omasta pussista :/ Eli pitänee sit varmaan vaan itsenäisesti yrittää tehdä kaikenlaista. Lapsena mä olenkin käynyt fysioterapiassa sekä hieronnassa ja muistan, kun mullakin joskus iski ihan tajuton kipu hoidon jälkeen. Mä odotan nyt vielä ne magneettikuvien tulokset, mutta mä oikeastaan jo päätin, että salille sit vaan :)

   Poista
  2. Totta, kallista lystiähän se on. Meillä kuuluu onneksi työsuhde-etuihin 15x vuodessa käynti Fysioterapiassa. Halvimmillaan fysioterapiakäynnin (60min) saa varmaan jollain 40e + siitä vielä Kela -korvaus pois, jos jaksaa etsiä vähän edullisempaa fysioterapeuttia :)

   Poista
  3. Mites työterveyshuolto ? Eikä sitä kautta voi päästä fyssarille ?

   Poista
  4. Nii joo, se pitääkin sitten selvittää onko mahdollista. Meillä on vaan nii pirun suppea työterveys :/

   Poista
 2. Kyllä mä nyt kokeilisin ainakin sitä Triptyliä...itse ihan varmasti tossa vaiheessa turvautuisin siihen. Sittenhän se näkee mitä se aiheuttaa, auttaako ja tuleeko ikäviä sivuvaukutuksia.

  Niin ja ihanat kynnet !!! Vaikka nyt vähän levisikin ja muuta niin tosi kauniit.. ei mitään vikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sitä on pakko vaan ottaa ja kokeilla. Saahan sen aina sitten lopetettua, jos ei tunnu sopivan itselle. Äidille se ei meinaan todellakaan sopinut, mutta eihän se kuitenkaan tarkota sitä, ettei mulle sopisi. Mä en vaan mielelläni vetele ylimääräisiä lääkeitä, maha muutenkin reagoi niin herkästi.

   ja kiitos ihana ♥ Jos ens kerralla onnistuis pikkasen paremmin :)

   Poista
 3. Käytä päällyslakkana Konadin omaa top coatia, niin kuvio ei leviä. Noissa perus lakoissa ei ole samanlaista koostumusta kuin siinä. Se on "jämäkämpää". Levitä lakkaa runsaasti, mutta vain 2-3 vedolla. Monilla kuviontekijöillä on tämä ongelma juuri lakan takia.

  Pantterikuvio toimii aina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, niissä onkin sit sellaisia eroja. Pitääkin sit alkaa metsästää jostain Konadin lakkaa. Yritin tuon Mavalankin kanssa tehdä nimenomaan niin, että tarpeeksi lakkaa kerralla sutiin ja mahdollisimman vähän vetoja.

   Pantterikuvio on kyllä niin jees ;D

   Poista
 4. Jahas, ja sinulla on ilmeisesti sama ongelma kuin minulla. Olen kärsinyt jo 10 vuotta niskaongelmista. Aallottaisesti edetään aina eli välillä on todella hyvä olo ja joskus käydään pohjalla. Olen käynyt magneettikuvat, valtavan määrän lääkärikäyntejä, fysioterapeutit, OMT-terapeutit, hierojat jne. Olin jopa tuolla samalla lääkityksellä pari vuotta, kun se tuntui tepsivän kipuihin. Kallonpohja on yleensä eniten jumissa, mutta saan myös yläselästä jotain oireita. Kuvissa ei sinänsä mitään vikaa ole löytynyt, eniten taitaa olla lihasperäinen ongelma. Parhaan avun olen saanut säännöllisesti kuntosalista, hieronnasta ja jokapäiväisestä niskajumpasta (teen toimistossa kaksi kertaa päivässä pidemmän niskajumpan).

  Salilla kannattaa ottaa varovasti. Minä sain itseni aluksi pahempaan kuntoon, kun nostin painomääriä tasaisesti. Vasta OMT sanoi, että nyt pudotat määrät ja lisäät mieluummin toistoja. Olenkin tehnyt tiettyä jumppaa punteilla nyt yli vuoden ja se on toiminut. Kyllähän siellä toiset vetelevät vieressä paljon suuremmilla painoilla, mutta pitää vain muistaa, ettei siellä ole ketään muuta varten näyttäytymässä, vaan parasta on tehdä kaikki niin kuin oma kroppa sen parhaiten vastaanottaa. :) Nyt ostin kotiinkin samat painot, kun raskauden loppuvaiheen vuoksi en enää salilla jaksa käydä.

  Kovasti tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä vinkeistä ja kun kerroit omakohtaista kokemustakin :) Mä olenkin tässä muistellut, että salilla käymisen aikaan mulla ei tainnut olla tällaisia kipuja, kun säännöllisemmin tuli venyteltyä ja käytettyä lihaksia. Onneksi mä osasin olla salilla ajattelematta mitä muut ajattelevat mun painoista. :) Itseähän varten siellä kuitenkin rehkitään :)Voih, sinnekin pienokainen tulossa ♥ Ihana uutinen. Tsemppiä myös loppuajaksi sinne ♥ Ja kiitos tsempeistä ♥

   Poista
 5. Voisitkos tulla mullekin tekee manikyyria;) Voihan lääkäri, pystyiskö työpaikka lekuri antaa lähetteen fyssarille?

  OOtkos löytäny talviKENGÄT? Tai sitten renkaat mut luulen että se ei olis ollu sulle terapiaa vaan nipsulle?
  Täällä tuo kummityttös otti omatoimi botoxit alahuuleen kun luuli olevansa veikka vuorikiipeilijä ja heitti eilen illalla suoraan naamalleen rahin päältä:( Nyt on nätti huuli.....

  -Skeit-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tietysti voin tulla tekemään ♥ Sano vaan värit niin otan mukaan :) Puhuttiin oman terveyskeskuslääkärin kanssa siitä fyssärille menosta, niin omasta pussista pitäis kokonaan kustantaa. Taitaa tulla kalliiksi. :/ Katotaan mitä magneetista löytyy vai löytyykö mitään. Sit pitää vaan alkaa venyttelee ja liikkumaan itsekseen jos ei muu auta.

   Pitäiskö sun alkaa vaikka ennustajaks tai jotain? :D Mä en ala ku sä aina tiiät kaiken :D Voi rakasta kummityttöä ♥ Nyt oli kummi ilkeä kun nauroi ihan ääneen, mutta siitä saadaan syyttää äitiä kun kirjotti niin hauskasti ;D Voi pieni ♥ Toivottavasti paranee huuli nopeasti ♥

   Poista
 6. Noi on kyllä mahtavat ensikertalaiseks!

  VastaaPoista
 7. Kannattaa ihmeess kokeilla lääkkeitä ensin, että saisi mahdollisesti edes vähän helpotusta! Nyt kaikki keinot käyttöön.

  Annan kuvion kuivua ja levitän kevyesti paljoa painamatta seche viten pikakuivattajan kynnelle. Ei leviä kuvio ja kuivuu vauhdilla, vaikka olisi paksumpikin kerros lakkaa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mun on varmaan vaan sit kokeiltava, jos tähän ei muuta ratkaisua löydy. Mä olen vaan tällee vanhempana koettanut välttää mahdollisimman paljon lääkkeitä, kun mun toleranssi on niin suuri. Ei mulle ole vaikuttanut lääkeet enää aikoihin.

   Okei, eli ens kerralla sit odotan rauhassa, et kuvio on kuivahtanut. Saako tuo seche viten pikakuivattajaa mistä kaupasta?

   Poista
 8. Päänsärky on tosi kurja. Mä olen kärsinyt kovista säryistä myös, ja kymmenien eri lääkkeiden jälkeen tajuttiin että hei, viisaudenhampaathan on tulehtunut ja ilmeisesti sieltä sitten säryt. Plus kallonpohjan lihakset jumissa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. Kurjaa kun säkin olet joutunut kärsimään :( Viisareita mullakin joskus epäiltiin kivun aiheuttajiksi, mutta eipä se niiden poistokaan autanut. Noi kallonpohjan lihakset on varmasti mullakin ihan totaalijumissa. Viimeistään nyt näiden kipujen jälkeen ainakin, kun jännitän niskoja entisestään.

   Poista
  2. Oletteko saaneet jotain ohjeita tai neuvoja mitä tuolle kallonpohjalle pitäisi tehdä? Mä olen nyt muutaman kerran saanut kortisonipiikit kallonpohjaan ja ne auttaa aina joksikin aikaa. Mutta mitä voisi itse tehdä tai miten tuota kallonpohjaa pitäisi hoidattaa?

   Poista
  3. Ei ole tullut mitään neuvoja ainakaan vielä. Kortisonia mullekin on suositeltu, mutta en ole ainakaan vielä halunnut ottaa. Mä koetan välttää lääkkeitä mahdollisimman paljon nykyisin, kun olen niitä pikkulikasta asti vetänyt ihan järkyttäviä märiä. Olen monesti miettinyt, et koskakohan joku ruumiinosa sanoo itsensä irti siitä määrästä. Olis kyllä kiva kuulla, miten sitä pohjaa pitäis sit hoitaa. Pitää kysyä neuvot sit neurolta.

   Poista
 9. Mäkin suosittelen lääkkeen kokeilemista jos se tosiaan on kroonistunut migreeni. Siihen ei kait oikeen muuta hoitoa ole. Estolääkkeitä on onneks nykysin olemassa monenlaisia, jos ekasta ei apua tule niin sit jostain toisesta. Mulla on jouduttu katkomaan joskus myös, ja sain avun vasta tosi vahvasta epilepsialääkkeestä. Ihan hirvee myrkky kaikkine sivuvaikutuksineen, mutta tosiaan sen arvoista kun särky lopulta sitten väistyy. Toivotaan että siellä pian tilanne helpottaa ja hyvä et pääsit vielä varmuudeks magneettiinkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, kai se sit on pakko, mutta jotenkin toivon niin suuresti, että magneetista löytyis joku "hyvä"syy. Nuo sivuvaikutukset ei kauheasti innosta noista lääkkeistä :(

   Poista