Kestävät kiharat, mutta miten?

perjantaina, marraskuuta 16, 2012

Mä omistan kaks kiharapuikkoa, sen ison ja pikkupäisen, sekä suoristusraudan tällä hetkellä. Kaikki  jääneet aivan  liian vähälle käytölle tai kiharrinpuikot enemmänkin, mutta miksi? No koska mun päässä ei yksinkertaisesti kihara pysy kauaa kiharana. Menee hetki, kunnes se on jo suoristunut loivaksi laineeksi :( Kahdella ranskanletillä tehdyt kähärät pysyy kyllä melko hyvin, mutta niitä lettejä on pitänyt pitää muutaman päivän päässä ja pestäkin ne ja antaa kuivua kokonaan. Mä en kuitenkaan osaa tehdä itselleni ranskanlettejä kunnolla, joten enpä mä sellaisiakaan kiharoita saa kuin harvoin. Menin Stockalle huhuilemaan mahtituotteiden perään ja myyjättären opastuksella kotiin lähti kaksi putelia. Mitä veikkaatte, oliko apua?

STOCKMANN Four Reasons lakka 10,90€
Cutrin Multispray 14,90€

No ei ollut ei :( Joko vika tuotteissa tai käyttäjässä, varma en ole, että kummassa. Myyjä suositteli, että ensin hiuksiin suihkutetaan tuota Cutrinin multispaytä reippaasti ja harjataan hiukset läpi ja aletaan kihartamaan. No ensinnäkin musta tuntui, ettei koko kiharaa edes tule, kun laitoin tuota tököttiä. Olin kuitenkin antanut tuotteen kuivahtaa päähäni, ennen kuin aloin kihartamaan. Lopulta, kun olin vihdoin saanut kiharat koko päähän, suihkuttelin vielä lakkaa päälle. Mä en vaan tykkää siitä lakan tuomasta kovuudesta. Tukka ei oikein liiku luontevasti tai sitten en osaa vaan lakkaakaan laittaa oikealla tavalla. Käytän todella vähän mitään tuotteita (paitsi pesuaineita) hiuksissani, joten voihan olla, etten vaan yksinkertaisesti osaa edes käyttää niitä oikein. :D

Tässä kuvaa kesältä, missä aika pitkälti nykyinen pituus näkyy.

Olisi kiva pitää hiuksia välillä jotenkin muutenkin kuin ponnarilla tai letillä. Olen koettanut netistä metsästää pitkille hiuksille jotain kivoja ohjeita, mutta miten ne kaikki tuntuu niin haastavilta? Mä olen monesti jo miettinyt hiusten lyhyeksi leikkaamistakin, mutta tiedän, etten raaski ja Niksukin saattaa sanoa vastalauseen jos toisenkin.

Nyt siis kaipaisin hirmuisesti vinkkejä, neuvoja uusien kampausten tekemiseen (jotain sivustoa esim.?) ja teidän hyväksi havaitsemianne tapoja tehdä kiharoita. Vain onko mun tukka vaan sellaista laatua, ettei se halua pysyä kiharalla? Se jää sit nähtäväks. Hyväksi havaitut vinkit siis jakoon ♥

Ihanaa alkavaa viikonloppua :)

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Youtubessa on sellainen käyttäjä kuin Loepsie, joka tekee uskomattoman kauniita kampauksia joista ainakin helpoimmat ovat oikein mainioita oppia. Siellä on myös ohjeet sukkanutturaan, joka on oman huonon hiuspäiväni pelastus.

  Sillä samalla sukkanutturalla saa sitten kosteaan tukkaan illalla laitettuna laineita aikaan kun nukkuu yön uli sen kanssa. Kiharaa tuskin silläkään, mutta ainakin itsellä (piikkisuorassa liukkaassa tukassa) ne laineet pysyivät pienellä lakkamäärällä ihan kivana laineena koko päivän.

  Hiuslakkasta sen verran, että riittävän kaukaa suihkutettuna, riittävän hienojakoista ja riittävän vähän, niin ainakin mulla pysyy. Ja sitä ultra vahvinta ei ainakaan omaan tukkaan voi laittaa kun on niin liukas, ei oikein meinaa toimia tämän kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Dahlia! Pitääkin katsoa noita Loepsien videoita, josko sieltä sais bongattua jotain, mitä itsekin osais tehdä :)

   Sukkanutturaa olenkin kokeillut, mutta koin todella hankalaksi sen kieputtamisen tähän pehkoon. Mulla on sellainen nutturadonitsi ja sillä on kyllä saanut helpon kampauksen tehtyä. :)

   Joo, mahdollisimman kaukaa olenkin yrittänyt hiuksiini suihkua, mutta veikkaan, etten osaa silti tarpeeksi hienojakoisesti sitten vedellä ympäri päätä :D

   Poista
 2. Kävin noutamassa tänään arvontavoittopaketin postista, kiitos kovasti kivoista tuotteista! Pääsenkin tänään jo testailemaan niitä kun on työpaikan pikkujoulut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kiva kuulla :) Toivottavasti ilahdutti yhtä paljon saajaa kuin antajaa :)

   Poista
 3. Heh, mulla nyt on PIKKASEN erilainen tukka ;) mut näin mä käytän tököttejä kiharoita tehdessä: pesun jälkeen suihkin jotain lämpösuojaa joka tarkoitettu kiharoiden pohjaksi, kiharruksen jälkeen annan jäähtyä, tyveen hiuspuuteria ja sormin pyörittelen pöyheyttä, ja sit vahaisin käsin haron kiharat auki. Ja lopuksi lakkaa. Mutta tosiaan, sulla tota tukkaa on hippasen enempi et en tiedä miten toimii sulla. Mutta mullakin sen verta liukas hius, et ilman tököttejä ei kyllä kauaa kiharana kestä :/ Ja sillä isolla puikolla ei näilläkään meinaa kunnolla pysyä (tai no, kerran/kaks vissiin sitä vasta käyttänyt enkä kunnolla oo silloin pohjustuksia tehny..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä sen sun kiharatuotteen nimi on? Muuten kiitos kovasti tiedon jakamisesta :) Mä en olis tajunnut tuota hiuspuuterilla kohottamista. Mulla kun lötsähtää niin herkästi nää hiukset. Sillä isolla puikolla mullakin tuli huonommat kiharat entä pienellä... :/ Pitää siis yrittää uudemman kerran.

   Poista
  2. Pitipä ihan käydä katsomassa. Lämpösuojia mulla on cutrinin straightenin spray (joka sopii myös kiharrukseen) tai goldwellin heat styling lotion, joita siis käytän pohjalla jompaa kumpaa. Ovat kyllä sen verta vanhoja molemmat että varmaa uudempiakin vastaavia on tarjolla :D Puuteri ja vaha on osiksen.

   Poista