Movies pt. 9

tiistaina, joulukuuta 18, 2012

Onpas siitä pitkä aika, kun viimeksi päivittelin katseltuja leffoja. Jotenkin kyllä kuvittelin, että tää katsottujen määrä olisi ollut ihan huimasti paljon enemmän ja oikeastihan se onkin, mutta mulla on ollut tapana pistää näihin arvosteluihin vain kaikki vuokratut melko uudet leffat. Muutenhan mä saisin päivitellä tänne koko ajan, kun töllöstäkin tulee katsottua aika useasti :D Ne mitä on tullut käytyä katsomassa teatterissa asti, olen aina muutamalla lauseella kertonut mitä niistä olen pitänyt, joten sen takia nekään eivät tule näihin arvosteluihin. Mutta siis joo, viimeksi elokuussa päivitelty näitä, joten otetaanhan taas muutama pätkä arvostelun alle.


THE CABIN IN THE WOODS      §½Viisi nuorta lähtee lomalle syrjäiseen metsämökkiin. Takkatulen ääressä kerrotaan kummitusjuttuja. Luulet tietäväsi, kuinka tarina jatkuu, mutta tällä kertaa kaikki onkin toisin. Tutunoloisen alun jälkeen The Cabin in the Woods vetää nimittäin maton katsojan alta - rytisten! Joss Whedonin (The Avengers) ja Drew Goddardin käsikirjoittama, Whedonin tuottama ja Goddardin ohjaama The Cabin in the Woods kääntää kauhugenren ylösalaisin. Vähintäänkin yllättävän seikkailun pyörteisiin joutuvina nuorina nähdään Chris Hemsworth, Kristen Connolly, Bradley Whitford, Fran Kranz ja Richard Jenkins.

- Mä oletin, että taas saan pelätä ja kaivautua viltin alle niin, että rakosista pilkottaisi silmät vain pikkasen. Mä olen muutenkin niin pelkuri, että varustauduin mielessäni pahimpiin pelkoihin. No ei pelottanut todellakaan, säikähtää taisin kyllä, mutta möh mikä pätkä. Niin omituinen soppa sekoitettuna monta asiaa ei iskenyt meikäläiseen sitten mitenkään. Eikä kyllä Niksuunkaan. Kyllähän tämän nyt katsoi, mutta en tätä kyllä mitenkään suuresti hehkuttelisi. On kyllä olemassa paljon huonompiakin kuin tämä, mutta ei iskenyt ei. Loppu tässä oli vielä niin omituinen, että mulle ainakin jäi sellainen ärsytys päälle. Lyhyesti ja ytimekkäästä, ei iskenyt.


LUMIKKI JA METSÄSTÄJÄ   §§§+Satujen aika on ohi. Koko valtakunnassa vain Lumikki (Kristen Stewart) on pahaa kuningatarta (Oscar®-voittaja Charlize Theron) kauniimpi. Kuningatar on päättänyt tuhota hänet ja lähettää Lumikin perään metsästäjän (Chris Hemsworth). Onko nuoresta prinsessasta päättämään pimeyden valta?

-  Olen lapsesta asti tykännyt Lumikista aika paljon ja se oli myös joskus aika pelottavakin. Pelkäsin kuningatarta ihan kuollakseni. Lumikki ja metsästäjä muistuttaa kyllä itse Disneyn piirrettyä, mutta kaukaisesti. "Kerro kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin" on tässäkin elokuvassa päälimmäisenä ja Lumikkihan on edelleen kuningatarta kauniimpi. Tää oli ihan ok, mä kuitenkin tykkään fantasioista, mutta jokin tässä ei silti iskenyt tarpeeksi. Voisin tän kyllä katsoa uudemmankin kerran ja tätä jopa voin muidenkin suositella katsomaan, josko osuisi omiin makunystyröihin sopivaksi.


KUNG FU PANDA 2    §§§½Kung Fu Panda 2:ssa Po-panda elää unelmaansa Lohikäärmesoturina suojellen Rauhan laaksoa yhdessä ystäviensä ja kung fu -toveriensa Hurjan viisikon kanssa. Po´n uusi upea elämä on kuitenkin uhattuna kun esiin tulee hirmuinen vihollinen joka aikoo käyttää salaista, pysäyttämätöntä asetta valloittaakseen Kiinan ja tuhotakseen kung fu´n.

- Minä, ikuinen kakara, tykkään edelleenkin lastepiirretyistä, joten näitäkin tulee aina silloin tällöin vuokrattua ja katsottua ylipäänsä. Tykkäsin tästä, sai välillä nauraakin ja juoni oli mun mielestä kiva. Eipä tästä oikein ole muuta sanottavaa. Kiva oli :)


MEN IN BLACK 3   §§§ ?Men in Black 3 -elokuvassa agentit J (Will Smith) ja K (Tommy Lee Jones) palaavat. ajassa taaksepäin. J on nähnyt 15 Men in Black -vuotensa aikana selittämättömiä asioita, mutta edes avaruusoliot eivät hämmennä häntä yhtä paljon kuin hänen vaitelias mutta ironinen kumppaninsa. Kun K:n elämä ja koko planeetan kohtalo ovat vaakalaudalla, agentti J:n täytyy matkustaa ajassa taaksepäin saadakseen asiat oikeille raiteille. J saa selville maailmankaikkeuteen liittyviä salaisuuksia, joista K ei ole koskaan maininnut hänelle - salaisuuksia, jotka paljastuvat J:n lyöttäydyttyä yhteen nuoren agentti K:n (Josh Brolin) kanssa pelastaakseen työtoverinsa, virastonsa ja ihmiskunnan tulevaisuuden.

- Tota joo, tää olis ehkä parempi jättää kokonaan pois tästä listalta.... mä meinaan nukahdin kesken leffan :D Pysyinköhän mä hereillä ensimmäisen puol tuntia ja sit tylsistyminen ja uni vei voiton. Niksu kyllä katsoi loppuun asti ja sanoi, että juuri kun mä aloin kuorsaamaan :O alkoi leffassakin tapahtua. Hän ainakin tykkäsi tästä. Lopputekstit oli mun mielestä kans tosi tylsät ;D Mutta joo, suunnittelin kyllä, että tämän voisi joskus katsoa uudelleen. Niksu kuitenkin suositteli :)


ABRAHAM LINCOLN - VAMPYYRIN TAPPAJA  §§§Visionäärit Tim Burton ja Timur Bekmambetov (Wanted) tarjoilevat Set Grahame-Smithin menestyskirjaan perustuvan vakuuttavan ja veret seisauttavan toimintatrillerin. Benjamin Walker tekee jäätävän roolin Abraham Lincolnina, joka riskeeraa presidenttiytensä, perheensä ja elämänsä suojellakseen Amerikkaa verenhimoisilta vampyyreilta. Pirullisen Adamin (Rufus Sewell) johtamat verenimijät punovat juonen saadakseen oman valtion - Yhdysvallat! Pakotettuna eeppiseen taistoon, Lincolnin on luotettava ihmisiin lähellään. Se kehen hän voi luottaa on epäselvää tässä tyrmäävässä tarinassa täynnä odottamattomia juonenkäänteitä, veret seisauttavaa toimintaa ja spektaakkelimaisia efektejä!

- Onpas paljon samanlaisia arvostelu pisteitä. Mutta siis joo, mun on nykyisin vähän vaikea katsoa mitään vampyyrileffoja, kun nuo Twilightit on ihan meikäläisen lempparit. En mä osaa ajatella niitä enää sellaisina todella pelottavina (ja mä siis lapsena pelkäsin niin paljon, että kävin nukkumaan peitto tiukasti kaulan yli, ettei vampyyrit tulis yöllä puremaan... :D). Tim Burtonin leffoja mä en ole koskaan oikein osannut katsoa. Tai ne on mun mielestä vähän erikoisia. Mua tämäkään ei niin kovin innostanut, eikä kyllä Niksuakaan. Pakko myöntää, että pilkin tämänkin leffan aikana melko lahjakkaasti. Miksi niitä pitää alkaa katsomaan niin myöhään ;D Mutta siis ihan ok pätkä.


CHERNOBYL DIARIES   §§§½Elokuvan "Paranormal Activity" ohjaaja Oren Peli tarjoilee uuden hermojaraastavan trillerin! Kuusi nuorta reissaajaa päättävät palkata matkaoppaan, joka lupaa tarjota heille elämänsä kovimman elämyksen. Varoituksista ja kielloista piittaamatta ryhmä saapuu Pripyatiin - aavekaupunkiin Tshernobylin kupeessa - joka suljettiin ydinreaktorionnettomuuden jälkeen 25 vuotta aiemmin. Kaupunkikierroksen jälkeen nuoret tajuavat joutuvansa yöpymään autossa, sillä he eivät pääse pois ennen pimeää. Ennen pitkää selviää myös, etteivät he ole yksin. Mitä pimeydessä piileskelee ja miten he voisivat pelastua, kun kukaan ei edes tiedä, missä he ovat?

- Mä odotin tältä leffalta niin paljon! Aihe oli just hyvä. Mutatoituneita elukoita, valtion piilottamia salaisuuksia, säikyttelyä... Tästä olisi ollut vaikka mihin, mutta jäi silti vähän löyhäksi. Petyin pikkasen. Leffassa oli muutamia niin turhia kohtauksia. Ne kun olisi jätetty pois ja keskitytty hieman enemmän itse aiheeseen ja niihin örkkeihin, tästä olisi ollut vaikka mihin. Mutta ei, alussa niin paljon turhaa ja toteutus jäi löyhäksi, loppui vähän töksähtäen. Olisin kaivannut vähän lisää pureutumista juoneen tai sen rikastuttamista, sukeltaa syvemmälle salaisuuksiin ja leikkiä mielellä pikkasen enemmän. Säikähtelin mä tässäkin muutamaan otteeseen, oli siis ihan kelpo, mutta turhan löyhä.


VETTÄ ELEFANTEILLE   §§§§Oscar® -voittajat Reese Witherspoon, Christoph Waltz sekä Twilight-tähti Robert Pattinson yhdistävät voimansa eeppisessä tarinassa kielletystä rakkaudesta, joka pohjautuu Sara Cruenin ylistettyyn best seller -romaaniin. Eläinlääkäriksi opiskeleva Jakob päätyy sattumalta sirkusseurueelle kuuluvaan junaan, jossa hän rakastuu tulisesti Marlenaan, kauniiseen pääesiintyjään, joka on naimisissa sirkuksen julman ja äkkipikaisen johtajan, Augustin, kanssa. Edessä on huikea seikkailu, jonka he tulevat ikuisesti muistamaan.

- Aawww, tää kyllä osui ja upposi meikäläseen, ikuiseen romantikkoon ja eläinten rakastajaan. Se, kun mies suojelee eläimiä, saa kyllä mun sydämmen läpättämään. Pattison oli mielestäni oikein hyvin suoriutunut tästä roolistaan, vaikka pelkäsin koko ajan vertaavan häntä vamppyyriin ;D Ihana rakkaustarina. Itkeä nyyhkytin, mutta kaikista eniten niissä eläin kohtauksissa. Tämän suosittelen kyllä katsomaan.


NEW YEARS EVE   §§§½New Year's Eve on tarina rakkaudesta, toivosta, anteeksiannosta, uusista mahdollisuuksista ja puhtaalta pöydältä aloittamisesta. Se nivoo yhteen monien sinkkujen ja pariskuntien kohtalot sykkivässä ja inspiroivassa New York Cityssä vuoden säihkyvimpänä yönä.

- Itkukanavat uudelleen auki. Mä olen kyllä sellainen herkkis. :D Tykkäsin todella paljon siitä, kuinka elokuvassa jokainen liittyi jotenkin toisiinsa. Todella hyviä näyttelijöitä ja heidän suorituksiaan oli todella miellyttävä katsoa. Mitäpä tästä sen enempää oikein sanoa, tää oli ihana ja niin tytöille sopiva, eli katsokaahan, jos ette vielä ole :) Uusi vuosi tuloillaan, joten tää pisti meikäläisenkin miettimään. Pitäisiköhän sitä kirjoittaa lapulle ylös, mitä haluaisin tehdä ennen vuotta vaikka 2015 :)

kuvat: google.fi
lainatut tekstit: filmtown.fi

Oletteko te katsoneet joitain näistä leffoista? Mitä te olette tykänneet? Mä olen kyllä niin huono arvostelija! En oikein osaa puhua näistä kriitikoiden tavoin, mä vaan katselen ja kerron josko tykkäsin tai en :D

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Vettä elefateille, Ambraham lincoln, sekä lumikki ja metsästäjä on nähty. Kaksi ekaa oli hyviä, mutta tuo lumikki oli yllättävän pitkävetinen, vaikka hyvin tehty. =)
  Kauhuja en uskalla katsoa, kun piiloutuisin varmaan vetelät verkkareissa peiton alle aina kun joutuisin olemaan yksin kotona. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kauhuja ei todellakaan voi kattoa, ainakaan yksin! Mulla olis todellakin vetelät housussa. Tai oikeesti mä pelkäänkin välillä, kun olen täällä kotosalla yksin :D Mielikuvitus on tosi jees :D

   Poista
 2. Mitään en näistä ole nähnyt, Vettä elefanteille on kylläkin jo tovin odotellut tuolla hyllyssä katsomista. Oon vaa odotellu oikeaa "hetkeä", ehkä joulunpyhinä sitten :D Ja New year's eve sekä Lumikki ja metsästäjä on kans sellasia jotka oon jo pitkään halunnu nähä, me vaan ei oikeastaan koskaan käydä vuokraamassa leffoja enkä nyt oo raaskinu kotikaan ostaa ni oon odotellu et putkahtaa jostain vastaan :D Yks tämmönen lisää on Mitä odottaa kun odotat, ois jotenki sopiva nyt :D Ai niin ja Kung fu panda! Kesällä katottii uusiks ykkönen, kyllä toi kakkonenkin pitää nähdä. Sen voisi jopa hankkia kotiin, ku ykkönenkin kerta löytyy ;D

  VastaaPoista
 3. Mitä mitä mitä? Sulla on leffa hyllyssä, etkä ole saanut katsottua sitä :D Nyt äkkiä istahdat rentoutuneesti soffalle ja katot sen. Sit tuut kertoo mitä tykkäsit :) Mä kans haluisin kattoo sen "Mitä odotaa kun odotat", mutta siihen pitäis saada oma ilta, kun veikkaan ettei Niksu tykkää :D Ja nythän teillä on erittäin hyvä syy alkaa ostelemaan enemmänkin noita lastenohjelmia ♥

  VastaaPoista