Biisi paniikki

perjantaina, syyskuuta 26, 2014

Mä tunnen jo sen koko kehon valtaavan jännityksen tunteen kropassani. Syke nousee, kädet ja jalat tutajaa. Kohta pitäisi nousta lavalle ja mun ääni karkaa kurkun syvinpään onkaloon. Mikä sekin sit lienee on, maha? Olisi vain rohkaistava mieli ja noustava lavalle. Totuuden hetki on koittanut. Lallatilaa ja sitä rataa. Luoja, mä olen paniikissa! Tasan viikon päästä on siis karaoken MM-kilpailun aluefínaali ja mun jännityksen paikka. Ei siinä, eihän se pahin ongelma tässä vaiheessa edes ole se lavalle nousu, vaan se mitä ihmettä mä laulaisin!?

Mähän olen siis ollut musiikkiluokalla kuusi vuotta ja mut hyväksyttiin musiikkilukioonkin, mutta liikaa aikaa vaativa musiikkipuoli saikin sitten osaltani jäädä. Laulu, soitto ja esiintymine on ollut mulle ihan tuttua kauraa. Eikä se edes koskaan ole jännittänyt. Tuhatpäiselle yleisöllekin olen esittänyt yksin napatanssia, silloikin mä vain muistan nauttineeni tilanteesta. Mutta mikä nyt on muuttunut? Mua jännittää jo ihan vain pelkkä ajatus, että mun on laulettava muiden kuullen. Olen ihan pyörtymisen partaalla jo pelkästä ajatuksesta. Mistä ihmeestä tämä jännitys nyt kumpuaa?

Mutta kuten sanoin, tilanne on se, että mulla on viikko aikaa keksiä mitä mä laulan. Sen verran tiedän, että hauan vetää yhden nopean ja yhden hitaan biisin. Biisien on hyvä olla ihan erilaiset toisiinsa nähden, eihän tuomaristo muuten osaa sanoa laulajasta juur mitään. Eikä ole muuten mikään ihan helppo homma valita sitä biisiä, vaihtoehtoja kun on sellainen pieni reippaat 11 000 kappaletta. Niin, koetapa sieltä nyt löytää ne sopivat biisit itsellesi.

Alkukarsinnoissahan mä sit otin ja vedin kaks melko vaikeaa laulua, Rihanna - Russian Roulette sekä Celine Dion - My heart will go on. Vissiin ihan hyvin meni, kun jatkopaikka irtosi. Sain kuitenkin vinkkinä jatkoa varten, ettei kannata ihan niitä tunnetuimpia biisejä ottaa. Niitä kun saattaa valita moni muukin ja sitten kun vaikka tuota Titanicin tunnus biisiä laulaa sen seitsemän osallistujaa, alkaa tuomaristo puutumaan ja saattaa kaikki tippua ihan vain sen vuoksi. Biisien tulisi tietysti sopia myös omalle äänelleen, mutta ääni ei kuulemma silti pelkästään ratkaise kisassa. Vaan koko tunnelma. Miten esität, millaisella fiiliksellä olet lavalla ja omanlaisuudella. Mulla on vahvasti sellainen tunne, että mun jännitys pilaa koko homman ja jatkopaikkaa ei mulle tästä eteenpäin heru. Kokeillaan nyt kuitenkin kun tässä tilanteessa ollaan.

Mutta ne biisit. Auttakaa mua muruset ihanat <3 Mä olen meinaan niin hukassa kuin olla ja voi. Tällä hetkellä mulla on mielessä vasta kolme biisiä mitä voisin vetää, mutta niistäkin kaksi on sellaisia, joita karaokekisan yksi vetäjistä ei suosittele laulamaan. Adele, se on kuulemma sellainen mitä kannattaa välttää. Ja hitsit kun olisi tykännyt Skyfallista ihan sikkenä.


Tässä vielä pari muuta, jota olen ihan vain vähän ajatuksen tasolla miettinyt.Nämä kaksi olisi siis niitä nopeita. Hitaista mulla ei ole vieläkään mitään hajua. Olen siis ihan hukassa. Nyt mä taidan itsekin jatkaa miettimistä. Heittäkää jotain vaihtoehtoja, jos niitä keksitte :)

Muuten ihanaa alkanutta viikonloppua <3

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Eiköhän ne kappaleet jostain tupsahda. Tuo on hyvä juttu, toinen menevä ja toinen rauhallinen kappale. Myös vaihteleva, ylä ja alaäänet pääsee kuuluviin. Täällä peukuttaja!
  ~elle~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, toivottavasti tupsahtaa, enää pari päivää aikaa keksiä :D
   Kiva kuulla, että siellä ollaan hengessä mukana ♥

   Poista
 2. Just jokin aika sit mietin et mikä tän lauluskaban tilanne on ni sit siitä kirjotit :D Mitään kappaleita en osaa suositella koska itsehän olen musikaalinen ku mikäkin :D Valitset ne jotka itestä tuntuu parhaalta, siitä varmaan välittyy sit se hyvä fiiliskin :) Pidetään peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maisumuru, peukut tulee tarpeeseen! Mä kerron sit kuis kävi :D Jatkopaikkaa tuskin heruu :D

   Poista