Jouluista tunnelmaa

torstaina, joulukuuta 08, 2011

Ihanaa, kun lunta sataa lisää! Se tuo ainakin mulle lisää joulu tunnelmaa, joka on ollut kateissa koko ajan. Eilen kävin ostamassa vanhimmalle kummitytölleni joululahjat valmiiksi, että kerkeävät vielä postin mukana ajoissa perille. Meillähän oli tosiaan tarkoitus lähteä sukuloimaan ennen joulua, että olisi viety paketit perille ihan itse, mutta aika se vaan loppuu kesken. Ja kaikki muut lahjat sitten onkin ostamatta...edelleen.

Jouluista tunnelmaa olemme laittaneet kotiin jo aikoja sitten ja mä kyllä niin tykkään tuosta punaisesta väristä. Se tuo oikeaa fiilistä vielä enemmän. Punainenhan meillä on ollut sisustuksessa korostusvärinä, mutta sellaisena se alkaakin jo pikkasen tökkiä. Ehkä keväällä voisikin sitten ottaa ne viimeisetkin punaiset sisustuselementit pois.


(Takaseinä odottelee edelleen niitä ihania tiiliä. Voi kun voittais lotossa, et sais kodin valmiiksi :) )


Kuten kuvista huomaa, remontti edelleen vaiheesssa. Lattia- ja kattolistat tulee heti, kunhan mies saisi ensin yhden seinän hiottua ja maalattua valmiiksi. Pitäisi vaan löytää jotain eristettä eteisen ja muun kodin välille, ettei tulisi siitä hionnasta niin kamalaa pölymäärää kaikkialle. Pikkasen kenteis saamattomuutta ilmassa? Parempi myöhään kun ei milloinkaan. (Tuosta keittiökuvasta ei kyllä kovin helposti huomaa, mutta mun orkidea alkoi heti kukkien tiputtua tekemään uutta vartta ja siinäkin on jo nuput :O)


 kuvat: Janet

30 korttia odottaa kirjoittajaansa keittön pöydällä. Eikä nämäkään varmaan riitä. Joka joulu olen suunnitellut askartelevani kortit itse, mutta päädyn silti valmiisiin kortteihin. Josko sitten ensi vuonna. Tai vaikka sitä seuraavana. Ihan suloisia ja hauskoja kortteja noista valmiistakin löytyy ja muistaminen kuitenkin on se tärkein juttu. Eli kohta on tiedossa jännetupintulehdus :D
Onkos teillä joulufiilis jo huipussaan, vai kateissa niinkuin mulla?

p.s. maha edelleen kenkkuroi..

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Nyt kun saatiin lunta maahan, niin joulufiilis nousi aika huippuunsa! Sitä ennen se oli totally kateissa..
  Nyt Janet sinne lekuriin mahasi kanssa...

  VastaaPoista
 2. Orkiedeat (phalaenopsikset ) on niiiiin helppoja kasveja että joa mäkin saan ne kukkimaan uudestaan ja uudestaan :D Mut tietysti näin piemään aikaan on se aika ihme että uusia kukkia on tulossa :o

  Tulispa meillekin sillä onhan toi ehkä maailman ankein kasvi kun se on kukaton ...

  VastaaPoista
 3. Joulufiilis on kyllä jo huipussaan, kynttilät palaa ja niin edelleen, mut siivoustan en ole saanut aikaseksi!
  Mä en yleensä lähetä ollenkaan joulukortteja, vaan muistan ihmisiä ennemmin vierailulla, mulla ei nimittäin ole suurta sukua :) Mutta välillä toivoisin olevani niin reipas, että tosiaan laittaisin niitä kortteja....

  VastaaPoista
 4. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Kyllä punainen sopii muutenkin sisustukseen kuin vaan jouluna :) Mutta se voi olla kyllä myös vähän sellainen että siihen kyllästyy sitten helposti..

  VastaaPoista
 5. Karoliina: Kyllä tuo lumi on vaan kiva juttu ja tosiaan se jos mikä saa tunnelman kohoamaan :) Hyvä tietää, etten ollut ainut joka kärsi fiiliksen puuttumisesta.
  Mä oon huono menemään lääkäriin.. Olen siellä niin paljon rampannut tuloksia saamatta, niin nykyisin on paljon isompi kynnys edes lähteä sinne. Onneksi kipu on kuitenkin hiukka helpottanut :)

  Milma: Mä oon taas kuullu, et ne on vaikea saada uudelleen kukkimaan ja sen takia olenkin tuota iskältä saamaani hoitanut rakkaudella. Mäkään en ole mikään kovin hyvä viherpeukalo :D On se joo melko ankea pelkin lehdin.

  bonnie: Kunnon joulusiivous on täälläkin vielä tekemättä. Sen onneksi kerkeä tekemään vaikka vikalla viikolla jos niikseen tulee. Voi kun mäkin niin mielelläni kävisin vierailemassa jokaisen sukulaiseni luona, mut vierailun sais varmaan alottaa kesällä, et kerkiää joka paikassa käymään. Mua on siunattu meinaan todella isolla suvulla. Isän puolella 14 lasta ja äidin puolella 11, serkkuja viimeisten laskujen mukaan yli 50 ja siihen vielä pikkuserkut päälle. On siis kortit ehkä helpompi kun vierailu vaikka se oliskin niin ihanaa :)

  Reetta: Voi kiitos :) Meillä on pitkään ollut punainen piriste värinä ja kyllä siihen vaan on vähän kyllästynyt. Ihana väri muuten, mutta liikaa katsottuna ei hyvä :D

  VastaaPoista
 6. Ihanan jouluista :) Meillä vieläkin joulunlaitto kesken, suurin osa koristeista odottaa tuossa pöydällä paikkaansa :(. Ehkä sitten maanantaina kun on seuraava vapaa..
  Mutta korit sentäs sain tehtyä, tosin nekin pitää vielä kirjoittaa. Ei kuitenkaan onneksi noin montaa :D

  VastaaPoista
 7. maisamiisa: Kiitos :) Kyllähän sulla on vielä aikaa laittaa joulua, vaikka kyllä kohta taitaa tulla jo kiire :D
  Mä sain eilen jo onneksi kirjoitettuakin nuo kortit, ottihan se käteen, mutta tehty on :)

  VastaaPoista
 8. Nojoo, kyllä siiinä tapauksessa alkaa jo olla melko mahdotonta tuo vieraileminen :D

  Ihanaa että jaksat muistaa kaikkia kortilla :p

  VastaaPoista
 9. bonnie: Joo, on se melko mahdotonta. Onneksi me aina välillä järkkäillään isompia juhlia suvun kesken niin näkee kaikkia :)

  Kiva muistaa edes kortilla kun tuntuu elämä olevan välillä niin kiireistä. Mieluummin käyttäisin kuitenkin sun tapaa ja vierailisin :)

  VastaaPoista
 10. Mä haluaisin myös yhdelle seinälle tiili"verhoilun", voi kun tosiaan olisikin varaa niin meidänkin koti tulisi valmiiksi...

  VastaaPoista
 11. Helppo noi on saada kukkimaan :D Ainakin mun omat kukkii vuosi toisensa jälkeen ja oon siis maailman surkein kasvi-ihminen ! Lisäks mä en edes muista hoitaa noita :D Joskus kastelen...todella harvoin kyllä sitäkään..

  VastaaPoista
 12. Ansku: Me ollaan laskettu, et hintaa tulis tuolle seinälle reilu 600€ ja ei sitä summaa ole nyt heti repäistä takataskusta. Mun mielestä ne tiilet on niin mageita :) Eli lottoamaan vaan molemmat :)

  Milma: Siinä mielessä tuo on helppo, kun kastelu ei ole niin tarkkaa. Mut jostain olen oikeasti lukenu, et se on melko haastava ;) Mäkään en ole kova viherpeukalo :D

  VastaaPoista