Liikunnat vko 31

maanantaina, elokuuta 03, 2015

Mukavaa maanantaita!
Niin se alkoi taas uusi viikko ja uudet kujeet. Tai vanhat. Samat vanhat. Ei mitään uutta taivaan alla. Töitä, remonttia, töitä ja remonttia. Tuntuu aika puulta puhua samasta aiheesta koko ajan, mutta sitä tää elämä tällä hetkellä täällä on. Eikös kuulostakin aika glamourilta? Pakko kyllä myöntää, että töihin paluu ei lopulta ollutkaan ihan niin kamala kuin olin odottanut. Olin ihan sata varma, että paluusta tulisi kamala ja rankka. Kuinka ollakaan, se olikin jotain ihan muuta. Musta tuntuu, että mä pääsin töihin välillä lepäämään. Vaikka tässä töitä siis teenkin oikein reippaasti, tuntuu tää melkein jopa luksukselta, kun ei tarvitse stressata jokaista seuraavaa liikettä. Löytyykö seuraavalta sivulta jotain rikkonaista tai onko tarpeeksi aikaa ja materiaalia? Saan istua (joskin pepa tässä puuttuu ja niskat jäykistyy...) rauhassa ja näpytellä menemään. Ei siis sellaista kiirehoppua mihinkään eikä tässä tarvitse pahemmin stressata. Selvisin siis ensimmäisestä viikosta oikein kunnialla läpi. Ei tää arkityö nyt ollutkaan ihan niin kamala. :D


Arjen tullen palasin heti maanantaina myös terveellisemman ruokavalion pariin. Mitä nyt muutamia kertoja lukuunottamatta. Tästä siis taas alkaa terveellisemmän elämäntavan ja paremman kropan tavoittelu. Hemmetikseen huonosti mulla on tää homma joka kerta mennyt, mutta edelleen samat tavoitteet on menossa kuin joka kerta. Ja mä aion ne vielä saavuttaa. Todellakin aion. En aio luovuttaa, vaikka penkin alle on joka kerta mennyt.


Liikunnat aloitin viime viikolla ihan rauhallisesti. Piti mennä kokeilemaan mitä keho nyt sanoo pitkästä tauosta ja onko mun kunto laskenut taas ihan rapamatalaksi. Reippaat kävelylenkit, en huomannut oikeastaan mitään muutosta entiseen. Hyvin jaksoin tallustaa menemään. Jopa muutamat juoksuspurtit tuntui hyviltä. Ja se kun pääsee hetkeksi omien ajatusten kanssa tyhjenemään. Musiikkia korvakuulokkeista ja painellaan Taren kanssa menemään. Mutta mihinkäs se mun kunto toistaalta oliskaan hävinnyt? Olenhan mä ylläpitänyt sitä remontin teossa. Soran lappaaminen ja kottikärryjen työntely ja koko päivä jaloilla on kyllä ihan omanlaista kuntoilua. Ja rankkaakin sellaista. Se mikä lomalla meni ketuiksi ja paino nousi, oli ruokavalio. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, mutta pakko oli jostain kohdasta vähentää stressiä. Mä olen huomannut itsessäni meinaan kovia uupumisen merkkejä. Sellaisia ei niin kivoja. Sellaisia, että mieliala alkaa mennä jo tosi kurjaksi ja nyt yritän sitä tässä parannella ja päästää stressistä irti, mutta haastavaa on. Eli huonolla ruokavaliolla mentiin melkein koko viisi viikkoa. Liian harvoin isoja annoksia epäterveellistä ruokaa. Ei todellakaan tehnyt hyvää, mutta se nyt on jo tapahtunut ja sen hetkiselle stressitasolle se ehkä teki hyvää, ettei tarvinnut koko ajan murehtia ruoastakin. Koska pienimmätkin asiat tuntuivat jo menevät mulla niin syvälle tunteisiin, että uupuminen alkoi olla jo todella kova. Lopulta tuli vain itku. Stressi ei tee hyvää keholle eikä mielelle. Nyt onneksi jo ehkä vähän parempi.



MA: Kävelylenkki 1h 6km
TI: Kävelylenkki 50min 5km
KE: ruohonleikkuu 1h, kävelylenkki 35min 4km
TO: ruohonleikkuu 3h
PE: remontti 3h
LA: -
SU: - (shoppailu 3h)



Viikonloppu tuli tarpeeseen ja vietinkin sen ystävien kanssa hengaillen, Niksu kun oli vuorostaan töissä. Mä sain hetken hengähdyksen remontista ihan ajatuksessakin, kun ystävien kanssa voi rupatella ihan muutakin. Tästä nyt sitten taas jatketaan, oman jaksamisen mukaan. :)

Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

You Might Also Like

5 kommenttia

  1. Mullakin oli paluu töihin tänään edessä, hyvin on tähän mennessä selvitty. EI hullua kiirettä, pelkästään kamojen setvittelyä loman ajalta. Meillä poikakaverin kanssa alkoi viime viikolla herkkulakko, joka kariutui heti reissuun meidän porukoille - palju, alkoholi ja seuraavan päivän darraruoka. EI keho kiitä tällä hetkellä, mutta taas muisti sen että kyllä se sokeri ja liika suola vaan on pahasta. Kiloja ei loman aikaan tullut mulle, karisi pikemminkin kun oli aikaa käydä salilla.

    Remontti on todella jees siihen asti kun se on hauskaa - siitä stressaaminen ei auta, asiat menee kyllä omalla painollaan :) Hyvin oot liikkunu, perus hyötyliikuntaakin :) Mulla on ihan samanlaiset tavoitteet - terveellisempi (ja pöhötysvapaa) elämä ja parempi kroppa. Talvella tuli loukkaantumisen takia kiloja takaisin ja näin lyhyessä varressa ne näkyy. Nyt on taas voimatasot nousseet, onneksi otin tuon kuntokeskuksen jäsenyyden ja sain siitäkin puhtia.

    Hirveesti tsemppiä töihin ja liikunnan/ravinnon kanssa, sitä varmasti tarvitaan molempiin suuntiin! :) Ps. voitas joku kerta käydä vaikka kahvilla jos mieli tekee, samassa kaupungissa kuitenkin asutaan :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, herkkulakko tekisi hyvää täälläkin. Mutta päätin, että kyllä se kerta viikkoon tai kahteen on ihan suotavaa. Muuten siitä tulee kielletty hedelmä ja himoitsisin vaan enemmän :D
      Joo, remppa on toisaalta ihan kivaa, mutta sit ei enää kun stressi tulee ja nousee ihan jäätäviin mittoihin. Nyt pitääkin sitten vähän höllätä, ettei mieli vielä huonommaksi etene.

      Kiitos ihanainen tsempeistä, niitä kaivataankin :) Ja ihanaa alkanutta arkea sulle, kyllä se taas siitä ;)♥
      Mitä mitä, ootko samasta kaupungista??? Nyt faceen juttelee ;)

      Poista
    2. Mulla ei meinaa toimia tuo kerran/kaksi viikossa, tulee päiviä jolloin tekee ihan hirveästi mieli ja sitten tulee syötä useammin kuin kerran viikossa. Ehkä se sitten taas kun arki tasaantuu niin pystyy pitämään herkuttelut siinä kerran viikossa ja kohtuullisissa määrin, mutta tällä hetkellä se ei onnistu :D

      Poista
  2. Mä kyllä pidän sun tyylistä. Ihanan rehellistä, ei se arki aina mitään ruusuilla tanssimista ole! :) Ja kyllä sä vielä tavoitteesi saavutat. Ihailen sitä miten päättäväiseltä vaikutat ja just toikin, että palaat siihen terveellisempään ruokavalioon kuitenkin. Eli olet jollain tapaa jo esikuvakin, kun itse saan myös motivaatiota terveellisempään elämään kun luen blogiasi. Etkä luovuta, niin ihan oikealla tiellä olet <3 Paljon tsemppiä vaan, upealta näytät jo nyt :)
    Terkuin Noora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Noora ihanasta kommentistasi ♥ Menin nyt ihan sanattomaksi kauniista sanoistasi! Ihanaa, jos voin toimia edes jollain muotoa inspiraationa ja esikuvana. Kiitos ♥ Nyt tuli taas aimo annos lisää inspiraatiota itselle tästä sun ihanasta kommentista :)

      Poista