Lukulasit

lauantaina, maaliskuuta 10, 2012

Kuten aiemmin kerroinkin, määräsi optikko mulle lukulasit. Vaikka hän ei kuulemma ikinä määräisi +0,75 heitolla oleville silmille laseja, olin minä poikkeus. Kuulemma silmät jaksavat  korjata vielä tuollaisen heiton, mutta mä kun kärsin siitä pahaisesta migreenistä, oli mulle lasit suotavat varsinkin vielä kun teen tätä päätetyötä. Olenkin käynyt kurkkimassa liikkeiden tarjontaa ja tarjouksia ja nyt pitäisi pian ne lasitkin hankkia.

Mulla on melkoisen pyöreät kasvot, eikä mun silmille sovi mielestäni yhtään pyöreät lasit. Eli tässä on jo yksi kriteeri etsinnoilleni, lasien tulee olla kulmikkaat, mieluiten neliskanttiset.

Olisiko mustat lasit parhaimmat, joka tilanteeseen sopivat? Vai pitäisikö räväyttää ja ottaa vaikka turkoosit?
Muoviset vai metalliset? Kehyksilliset vai kehyksettömät? Kapeat linssit vai vähän isommat?

Vai pitäisikö ihan repäistä ja ostaa kahdet samantien, sillä Nissenillä on ainakin tällä hetkellä tarjouksessa kahdet lasit yhden hinnalla (joskin pieni sääntö siinäkin on...)

Tässä muutamia laseja mitkä miellyttää omaa silmää.


lasit: Nissen.fi

Kaikki kuvien mallin bongattu siis Nisseniltä.

Nyt siis ihanat lukijani, auttakaa mua vähän ainakin tuon värimaailman kanssa. Ja mä silti veikkaan et mun mieli muuttuu viel sen sata kertaa ja sit vasta tiedän sata varmaks mitkä lasit tulee, kun olen ne ostanut :D

You Might Also Like

13 kommenttia

 1. specsavers käyppä siel kattoo! halpoja ja hyviä laseja.. mulla on sieltä ostettuna jo neljät erinlaiset lasit, kaikki on pysyneet ehjinä.. siel saa kans kahdet lasit yhden hinnalla.. mulla maksoi jtn 160 euroa kahdet.. hyvät ovat olleet, ja vaihtoehtoja on.. :)

  VastaaPoista
 2. Elluu: Joo, Specsaversilla mä kävin tekemässäkin sen näöntarkastukseni. On siellä tosi kivoja laseja, mut harmillisesti he lopettivat juuri kahdet yhden hinnalla tarjoukset. Nyt on yhdet lasit alkaen hintaan 79€. Pitää käydä katsastamassa tarjontaa vielä tarkemminkin :)

  VastaaPoista
 3. Kahdet ehdottomasti :D Jos mä tarvitsisin lasit niin en kyllä kestäisi jos ei olisi vaihtelu mahdollisuutta. Tosin lukulasithan noi vaan on että se tietysti vähän vaikuttaa asiaan kun ei tarvitse koko ajan käytää. Mustat ja jotkut kevyemmät ois aika jees. Mua aina välillä hotsittelee hommata ihan vaan feikkilasit ilman vahvuuksia, olis kiva välillä heittää pokat päähän :)

  VastaaPoista
 4. Osta "kaksi-yhden-hinnalla" tarjouksesta yhdet mustat pokat ja toiset sitten vähän värikkäämmät :) Onneksi sinulla tulee olemaan kuitenkin noilla +0,75 linsseillä suht edulliset lasit, ellet osta jotakin överikalliita pokia :D

  Itselläni tuo lasien ostaminen on yleensä noin 500 euron köyhtyminen, niin ostelen vain noin joka viides vuosi laseja. Toinen silmä +6,75 ja toinen +,7,25 sekä hajataittoa... :/

  VastaaPoista
 5. Mä ainakin tykkään ku on kahdet lasit joit vaihdella mielen mukaan, toiset tummat ja toiset vaaleat. Joten suosittelen, etenkin jos on tarjouksia joista saa kahdet yhden hinnalla! :)

  VastaaPoista
 6. Milma: Oon miettiny ihan samaa. Kuitenki niitä tarttee sekä töissä että kotona, et onko sit kiva raahata koko ajan eessuntaas. Ja mikäs sen kivempaa, ku vaihdella mielen mukaan värejä. Ja vaikkei tosiaan tartte koko ajan käyttää ja periaatteessa kuitenkin pärjään ilman nii on se varmasti kivempi, et on kahet.
  Haluutko et lähetän noi mun feikkilasit sulle? Mä en tartte niit enää ku pitää ostaa "aidot" :D Tollaset neliskanttiset. Pistän mielelläni tulemaan jos kelpaa :D

  Karoliina: Säkin samaa mieltä. Kyllä mun pitää uskoa teitä, kun olette samaa mieltä myös mun kanssa :)
  Oo, kun sulla onkin paljon plussaa :/ Joudutko käyttää laseja koko ajan? Oletko ajatellut mennä laserleikkaukseen? Jos sulla yhdet lasit maksaa jo noin paljon nii varmana saisit säästöä kun menisit leikkaukseen.

  maisamiisa: Sinäkin ;D Eli kahdet yksien hinnalla tuleman pitää :) Hitto tein kanssa :D Mut oikeessa ootte. Toiset otan mustat ja katotaan niitä toisia :)

  Mulla on kyllä mahtavimmat lukijat ikinä <3

  VastaaPoista
 7. Itse tykkään tummista laseista. Itse hankin ennen joulua uudet.

  VastaaPoista
 8. Tiia: Tummat lasit on kyllä hyvät, koska sopii lähes kaikkeen. Tästä syystä haluan ehdottomasti tummat/mustat, mutta olisihan kiva myös toiset vaaleammat/värikkäät :) Onko sullakin vain lukulasit vai monitehot (vai mitkä ne onkaan oikealta nimeltä)?

  VastaaPoista
 9. Juu lasit täytyy ehdottomasti aina olla päässä, ajokortissakin on se merkintä että täytyy käyttää laseja. Tähän on jo niin tottunut, kun on 5-vuotiaasta asti olleet jo silmälasit :)

  Laserleikkaus kyllä houkuttaisi, mutta pelottaa aivan älyttömästi.. Mitä jos jokin meneekin pieleen..?

  VastaaPoista
 10. Voi, musta on kans tosi vaikea aihe toi Oikeiden pokien valinta! Ne kuitenkin sit hallitsee aika paljon asukokonaisuutta. Toivottavasti löydät mieluiset <3

  VastaaPoista
 11. Karoliina: Kyllä siihen varmasti tottuu :) Mutta mä olen kuullut pelkkää hyvää niistä laserleikkauksien tuloksista. Mun mieskin tosiaan miettinyt sitä vaikka hänellä on vain -1,00. Kyllähän ne leikkaukset koko ajan tulee yleisimmäksi ja näin ollen myös varmemmiksi onnistua, mut kyllä kannattaa miettiä jos tosiaan laseihin menee noin paljon rahaa. Mut kannattaa miettiä ja tutkia niitä leikkauksia :)

  Laapa: No sanos muuta, hankalaa tää valitseminen! Vaihtoehtoja niin kauhean paljon että menee niin vaikeeks valinta :D Toivotavasti tosiaan löydän kivat, että kiitos <3

  VastaaPoista
 12. On niin pienet vahvuudet, eli jos ei halua paljoa rahaa laittaa peliin, niin kannattaa hengettömät ainakin unohtaa. =) Niihin joutuu aina ottamaan ohennetun linssin, joka on huomattavasti kalliimpi, kuin perus.

  Toiset tummat ja toiset vaaleat, niin voi vaihdella. ;)

  VastaaPoista
 13. RagDoll: Okei, niitä hengettömiä mietin just, et voisivat olla hyvät ettei olis sitä rajaa, mut jos ova tosi kalliit, nii en kyllä sit osta. Taidan tosiaan paatyä tohon toiset tummat ja toiset vaaleat ku te kaikki ihanat olette sitä ehdottaneet :)

  VastaaPoista