Terkut takkatulen ääreltä

perjantaina, joulukuuta 13, 2013

Ihanaa perjantaita ja alkanutta viikonloppua!

Me täällä äidin kanssa lämmitellään takkaa, kun on vähän vilpoisen tuntuista. Saatiin eilen puuhommat tehtyä ja nyt voidaankin hyvillä mielin poltella niitä. Onneksi saatiinkin klapit talteen. Seija meinaan kävi täälläkin riehumassa aika pahasti :( Me herättiin viime yönä koko poppoo kolmen aikoihin, kun tuntui että myrsky vie meiltä katonkin pään päältä. Pelotti. Tare haukahti muutaman kerran, vissiin varotteli. Päivällä huomattiin, että meidän pihalla oli kaatunut suuri mänty! Luojan kiitos, että tuuli viuhtoi juuri siihen suuntaan, sillä muuten puu olisi kaatunut suoraan meidän autotallin päälle. Eipä olisi ollut yhtään hyvä juttu se. Samoiten meidän autokatoksen seinä on kellallaan. Onneksi sekään ei ole sortunut kokonaan, sillä sitten olisi ollut autokin rytyssä. Pitää huomenna valoisaan aikaan käydä vielä kuvaamassa vahingot. En tiedä onko niitä enemmänkin. Koko tonttia ei olla tarkistettu. Lisää puuhommia siis tiedossa, mutta mä hartaasti kyllä toivon, ettei enempää myrskyjä tulisi.

Nyt täällä onneksi on todella rauhallista ja hiljaista. Seija taisi ymmärtää, ettei sitä kaivata täällä. Toivottavasti te kaikki olette myös säästyneet ongelmilta! Täällä sisällä takkatulen ääressä on turvallista olla. Silti on vähän omituinen olo. En ole tainnut kotiutua tänne vielä ihan täysin. Kaikki on niin uutta ja ihmeellistä. Onneksi äiti on asustellut täällä meidän kanssa ja on ollut elukkavahtina. Ne onneksi näyttävät kotiutuneen oikein hyvin. Cata ainakin tykkää, kun on tilaa pitää hillittömiä ralleja :D Lelut ovat saaneet kyytiä ja Tarekin ohessa oman osansa. Nätisti ovat olleet kyllä jo yksinkin. Mä taidan murehtia enemmän kuin ne itse. Jotenkin musta vaan tuntuu pahalta jättää niitä keskenään uuteen paikkaan. Kai mäkin pikku hiljaa voin lopettaa niistä stressaamisen.


Välillä mulla on hirmuinen ikävä meidän edellistä kotia. Mutta sit taas hetken surkuttelun jälkeen ikävä vaihtuu hymyksi, kun katsoo tätä uutta kotia. Hommiahan tässä riittää vuosiksi, mutta potentiaalia vaikka mihin. Johan meillä on siintänyt ajatukset talon laajentamisessakin :D Ei nyt todellakaan vielä, josko ikinä, mutta kiva sitä on suunnitella juttuja. Ihan hirmuisesti meillä onkin jo suunnitelmia. Ensimmäisenä varmasti lähtee pikaremonttiin seinät. Maalaus on helppoa. Sit varmaan katto paneloitavaksi. Tuo tumma katto kun tuntuu imevän kaiken valon. Lattiat uusiksi. Kylppärin remontointi ihan ehdoton. Kodinhoitohuone ihan uusiksi, kokonaisuudessaan ja mitä kaikkea. No siis kaikki :D Ajattelin huomenna teille vihdoin kuvailla tätä, että pääsette tekin vähän jyvälle, millainen mökki meillä nyt on. Olen suunnitellut ihan videonkin kuvaamista, sillä siitähän saa paljon paremmin selvää. Mutta olisiko teillä kiinnostusta katsoa sellaista edes? Mitään en lähde vielä kyllä lupaamaan, meinaan tää tietotekiikkanörtti ei välttis edes osaa sitä tänne intewebin ihmeelliseen maailmaan siirtää kamerasta :D Kuvia siis ainankin. Ja monta.

Kai tänne pikku hiljaa alkaa kotiutumaan. Kunhan on saanut kaikki tavarat paikoilleen ja vähän lisää huonekaluja. Nää valkoiset muuttolaatikot kun eivät ole ihan sitä mitä me haetaan :D Ostettavaakin riittää. Me kun päätettiin tosiaan vaihtaa sisustuksen väri kokonaan ja suurin osahan meidän huonekaluista jäi sinne edelliseen kotiin. Mutta sitten kun tässä on tää joulukin. Tuntuu, että hommia on nyt ihan liikaa eikä oikein mitään saa edes aikaseksi. Tavarat odottaa paikalleen pääsyä, mutta siihen tarvitaan huonekaluja. Huonekaluja pitäisi taas lähteä ostamaan, mutta mistäs siihen aikaa, kun joululahjatkin olisi. No, kai kaikki tästä järjestyy kuten pitää. Nyt kuitenkin nautiskellaan hetki olosta.


Seuraavaksi meillä ummikoilla olisi tarkoitus mennä testaamaan leivinuunia. Edelliset asukkaat eivät ole käyttäneet sitä kuulemma aikoihin, joten se tarvitsee erillislämmityksen. Pitäkää peukkuja, ettei me kohta olla savu-ukkoja. Pahimmassa tapauksessa me siis saadaan savut sisälle eikä piipusta ulos. Katsotaan kuin käy. :D Kunhan ei jouduta ulkoruokintaan ;)

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Oih, mä oikein kihisen kateudesta tuosta teidän takasta :D Teillä on kyllä ikävästi saanut myräkkä tuhoa aikaan :/ Mä aamulla sängyssä köllöttelin ja kuuntelin ulkoa hirveää tuulta, mietin uskaltaakohan sitä ulos kurkatakaan mutta ihan kunnossa siellä kaikki näytti olevan :D Ja videota todellakin! Jos et tänne saa lisättyä ni instan puolelle taitaa suoraa saada kuvattua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kamalaa tuhoa se myrsky teki, toisille varmasti vielä pahemminkin :( Onneksi puu kaatui toiseen suuntaan! Saadaanpahan siitä sitten lisää polttopuita itsellemme. Takka on kyllä oikeasti niin ihana! Kiva kuulla, et video kelpais :) Kunhan täällä saa näitä tavaroita vähän paremmin laitettua, niin jos sit sais kuvattua :)

   Poista
 2. Ihanaa kotoilua <3 Takka olis kyllä aivan ihana! Odotan innolla myös lisäkuvia teidän uudesta kotikolosesta :)
  Ja hei, nyt muistan kysyä mitä on pitänyt jo kauan sitten kysyä; kun joskus sanoit kun oli puhetta bloggerin kuvanlaadusta, et on se joku kohta mikä tekee kuville automaattisen parannuksen tms, niin mistä se sellanen löytyy? Oon yrittänyt ettiä mut ei vaan osu silmään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo takka on kyllä niin maaginen ja ihana! Voisin vain tuijailla sitä koko ajan :) Ja lisäkuvia ehdottomasti tulossa.:)

   Täältä postauksesta löytyy pikkuohje, jos ei avita, niin kerro. Mä vastaan sit kun mun päässä taas aivotkin toimisi paremmin :D http://my-fantazya.blogspot.fi/2013/10/synttareitten-utusilmat.html

   Poista
 3. Ouh, uusi kovi on aina niin kiva kun se on uusi ja tavarat järjestetty ja muuton yhteydessä tarpeeton nakattu pois ja mahdollisesti uutta hankittu. Minä täällä tuskailen tavaramäärän ja joulusiivojen kanssa…

  Joko olet osallistunut blogiarvontaani? Huomiseen vielä ehtii: http://dzinninajatuksia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remonttiahan tämä uusi koto tarvitsee, mutta on silti niin ihanaa kun on uusi juttu. Hurjasti tsemppiä sinne joulusiivoilujen ja tavaroiden kanssa :) <3

   Poista